Scandal în Capitală între primari. Răzvan Sava-Daniel Băluță, la cuțite

Primarul interimar al Sectorului 4, Daniel Băluță, îi cere demisia primarului general interimar Răzvan Sava. Cel din urmă îi răspunde și-i amintește, în finalul argumentației, că nu a început campania electorală. 

Primarul Sectorului 4 cere demisia Primarului General Interimar Răzvan Sava, în contextul în care Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti a decis să respingă propunerea înaintată de Primăria Sectorului 4 care ar fi contribuit la fluidizarea traficului în zona Pieţei Sudului. 

Iată răspunsul pe care Răzvan Sava i l-a dat într-un comunicat de presă lui Daniel Băluță: 

Referitor la declarațiile de azi, 04.03.2016, ale Primarului Interimar al Sectorului 4 privind posibilele rute alternative pentru decongestionarea traficului rutier din zona Pieței Sudului, Primarul General al Capitalei, domnul Răzvan Sava, face următoarele precizări:

1. Comisia de Tehnică de Circulație a municipiului București este un organism tehnic care are printre atribuții reglementarea circulației pe drumurile publice și private deschise circulației publice.

2. Din componența comisiei fac parte, pe lângă reprezentanții Primăriei Municipiului București, și reprezentanți ai: Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (Brigada Rutieră), Inspectoratului General al Poliției Române (Poliția Rutieră), Administrației Străzilor, Regiei Autonome de Transport București și ai Metrorex.

3. Din comisie mai fac parte cu rol consultativ specialiști independenți în circulație, urbanism, semaforizare și drumuri.

4. Comisia Tehnică de Circulație a primit în data de 28.10.2015 o solicitare din partea Primăriei Sectorului 4 pentru analizarea în regim de urgență a soluției de deschidere pentru circulația publică auto a străzii Cărăruia prin instituirea unui sens unic.

5. În data de 30.10.2015, comisia a transmis Primăriei Sectorului 4 acordul de principiu, solicitând, în vederea respectării legii, prezentarea unui plan de circulație și formularea unei soluții viabile pentru circulația din sens opus, astfel încât riveranii străzii Cărăruia să poată avea acces la domiciliu dinspre zona de sud.

6. Până în data de 01.03.2016 Primăria sectorului 4 nu a răspuns solicitărilor comisiei. În data de 01.03.2016, Primăria Sector 4 a transmis o nouă solicitare, schimbând propunerea inițială, prin care dorea instituirea unor sensuri unice pe Calea Piscului, Intrarea Urcușului și Cărăruia.

[citeste si]

7. În vederea formulării unui punct de vedere legal, Comisia Tehnică de Circulație s-a întrunit, în data de 03.03.2016, și a formulat următoarele observații:

· clarificarea de către Primăria Sector 4 a situației juridice a tronsonului de alee cuprins între strada Cărăruia nr. 24 și strada Pridvorului, dat fiind faptul că pe acest traseu se află proprietăți private.
· Redeschiderea, doar în zilele de lucru, a aleii care trece prin parcul Tineretului va crea confuzie conducătorilor auto care folosesc acest traseu la sfârșitul săptămânii, generând riscuri crescute de accidente rutiere.
· Reglementarea unor artere cu secțiuni de sens unic și dublu sens va crea de asemenea riscuri de accidente și va scădea capacitatea de circulație cu efecte directe asupra decongestionării traficului pe Calea Văcărești.

8. În privința lucrărilor de la pasajul Piața Sudului, reamintim fostului viceprimar al sectorului 4 că lucrările fizice au avansat în doar 3 luni de la 20% la 47%, perioada în care s-au executat operațiunile constructive cele mai dificile. În acest moment există premisele concrete pentru finalizarea pasajului până la data de 30 iunie 2016.

9. Pentru clarificarea situației urbanistice a zonei, sugerăm Primăriei Sector 4 să inițieze demersurile pentru elaborarea unui plan urbanistic zonal care să clarifice indubitabil regimul arterelor publice de circulație din perimetrul amintit.

În final, Primarul General al Capitalei, domnul Răzvan Sava, atrage atenția edilului de la sectorul 4 că perioada legală de campanie electorală nu a început oficial. Datoria unui edil responsabil este de a rezolva problemele comunității, nu de a face declarații demagogice: "Înțeleg faptul că a intrat în campanie electorală, dar asta nu înseamnă că poate spune chiar orice".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel