Scandal în Bulgaria: mogul media, numit la șefia serviciilor secrete

Președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, și-a anulat participarea la inaugurarea podului Calafat-Vidin, după ce Parlamentul bulgar, format în majoritatea sa din socialiști, l-a numit la conducerea Agenției de Securitate Națională (DANS) pe deputatul Delian Peevski, un controversat mogul media, transmite novinite.com. Delegația bulgară venită în România este condusă de premierul Plamen Oreșarski, cel care l-a propus în fruntea serviciilor secrete pe Peevski, votat ulterior de Parlament.

[caption id="attachment_328638" align="alignleft" width="640"] Foto: președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev[/caption]

”După întâlnirea aceasta, și luând în considerare modul în care s-a realizat, nu mai am niciun strop de încredere”, a declarat președintele Bulgar după votul din Parlament. ”Decizia va avea consecințe negative pe termen lung asupra Bulgariei”, a continuat el.

Reacția de nemulțumire față de nominalizarea surprinzătoare a lui Peevski s-a manifestat prin anularea participării la inaugurarea podului peste Dunăre între Calafat și Vidin, dar și Convocarea, pe 20 iunie, a Consiliului de Securitate Națională.

[caption id="attachment_328644" align="alignleft" width="241"] Foto: Delian Peevski[/caption]

Delyan Peevski, fiul fostei șefe a loteriei bulgare Irena Krasteva, este în prezent parlamentar din partea Mișcării liberale pentru Drepturi și Libertăți. Împreună cu mama sa, el deține un imperiu mediatic numit ”New Bulgarian Media Group Holding”, care deține numeroase titluri de presă scrisă și online (Monitor, Politika), dar și televiziunea Balkan Bulgarian Television.

În august 2005, când Executivul era condus de socialistul Serghei Stanishev, el a primit postul de ministru adjunct în defunctul Minister pentru Dezastre și Situații de Urgență, ceea ce-i permitea controlul asupra rezervei de stat.

Peevski, absolvent de drept, a fost și membru al comisiei interinstituționale care eliberează autorizațiile pentru comerțul cu armament. În 2007, el a fost dat în judecata pentru șantaj și a fost retras din funcția de ministru adjunct pentru ”lipsă de etică”. Premierul Serghei Stanishev l-a demis pentru neglijență în serviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel