Scandal Firea - Decât O Revistă. ”Speculații care induc în eroare opinia publică”

Foto: Captură foto din film
Foto: Captură foto din film

Primarul general Gabriela Firea se delimitează de anularea unei eveniment Decât O Revistă de la Teatrul Excelsior, subliniind că sunt pure speculații. 

”Informaţiile conform cărora Gabriela Firea ar fi avut vreo legătură cu anularea evenimentului Decât O Revistă sunt pure speculaţii care induc în eroare opinia publică şi afectează imaginea instituţiei Primăriei Municipiului Bucureşti şi a primarului general. Singura modalitate prin care primarul general a 'intervenit' în viaţa teatrală a Capitalei este alocarea din bugetul Municipiului Bucureşti a sumei de 50 de milioane de euro pentru acest domeniu, sumă mai mare cu 30% faţă de bugetul alocat anul trecut”, se arată în comunicatul Serviciului pentru Relaţia cu Mass-Media al Primăriei Capitalei.

Sursa citată adaugă: ”În ceea ce priveşte situaţia creată prin anularea respectivului eveniment, doamna primar general a solicitat explicaţii din partea conducerii teatrului şi va dispune măsurile necesare pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete în viitor”. 

Teatrul Excelsior explică disensiunile cu Asociaţia Media Dor

Conform unui comunicat al Teatrului Excelsior, motivul disensiunilor dintre Asociaţia Media Dor şi Teatrul Excelsior vizează ”nerespectarea clauzelor contractului nr. 542/10.03.2016 încheiat între Teatrul Excelsior (locator) şi Asociaţia Media Dor (locatar)”. Sursa citată precizează că ”evenimentul Asociaţiei Media Dor vizează o poziţie politică faţă de care Teatrul Excelsior, prin statutul şi misiunea sa, trebuie să-şi păstreze o poziţie neutră”.

”Precizăm că DOR a inclus în programul evenimentului un film despre protestele de stradă care au avut loc în Bucureşti în această iarnă. Montajul prezintă imagini cu protestatarii din Piaţa Victoriei, însă coloana sonoră cuprinde mesaje instigatoare. Teatrul Excelsior nu a interzis difuzarea filmului, ci a solicitat organizatorilor să adapteze momentul lor pentru cadrul în care materialul urma să fie difuzat, adică un eveniment destinat publicului larg, susţinut pe scena unei instituţii care desfăşoară o activitate dedicată copiilor şi tinerilor, cu precizarea că formula actuală a materialului frizează sfera politică şi depăşeşte spaţiul şi tema culturală a evenimentului. Prin urmare, considerăm că nu am limitat un act artistic, ci am încercat să nu ne asociem mesajelor cu conţinut politic”, se menţionează în comunicatul Teatrului Excelsior. 

[citeste si]

Iată ce precizat DOR: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel