Scandal emisii poluante. Elveția interzice Porsche-ul Cayenne diesel

Automobilele Porsche Cayenne echipate cu motor diesel nu vor mai putea fi înmatriculate în Elveția, ca urmare a scandalului provocat de manipularea emisiilor poluante, a anunțat vineri Autoritatea federală rutieră din Elveția (OFROU), informează AFP.

Această interdicție temporară, care vizează doar autovehiculele Porsche Cayenne echipate cu un motor diesel de trei litri, nu afectează automobilele Porsche Cayenne deja înmatriculate, care vor putea continua să circule dar vor trebui să respecte normele de poluare a precizat Autoritatea rutieră din Elveția.

Luna trecută, Ministerul german al Transportului a ordonat rechemarea la service a aproximativ 22.000 de autovehicule Porsche Cayenne și Macan diesel după descoperirea unui sistem software care permitea reducerea emisiilor poluante.

Producătorul de automobile sportive Porsche AG este deținut de grupul germanVolkswagen, care în 2015 a recunoscut că a echipat motoarele diesel cu un sistem care reduce emisiile poluante în timpul controalelor, dar care este dezactivat în condiții reale de drum.

La începutul acestei săptămâni, cancelarul Angela Merkel a declarat că Germania va trebui la un moment dat să urmeze exemplul altor țări europene și să interzică circulația noilor autovehicule diesel, dar a refuzat să precizeze o dată exactă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel