Scandal DNA. Iohannis, despre suspendarea Laurei Codruța Kovesi

Klaus Iohannis a vorbit în premieră despre scandalul intern de la DNA. El a spus că este mulțumit de conducerea Direcției Naționale Anticorupție. Mai mult decât atât, Klaus Iohannis a zis că nu vede niciun motiv de suspendare în cazul Laurei Codruța Kovesi.

"Am fost informat despre aceste abordări media. Cred că este bine să se verifice. Se fac verificări și în interiorul DNA. De asemenea, și CSM se ocupă. Am luat act de faptul că ministrul Justiției a solicitat o inspecție pe management atât la Parchet, cât și la DNA. Aceste demersuri vor clarifica aspectele. Sunt foarte mulțumit de activitatea conducerii DNA și conducerii Parchetului. Am auzit prea multe aşa zise interceptări, ascultări, ca să mai cred în ele. La final vom afla unde e adevărul", a zis președintele.

Întrebat dacă ar trebui ca Laura Codruța Kovesi să fie suspendată din funcție, Klaus Iohannis a zis: "nu văd niciun motiv de suspendare".

"Nu discut cu șefa DNA astfel de chestiuni, nu intră în fișa postului președintelui. Aștept cu mare interes concluziile verificărilor care se fac instituțional. Dacă voi semna sau nu (n.r. - demiterea Laurei Codruța Kovesi), este din filmul dacă și parcă. Când vom avea o concluzie, discutăm", a adăugat președintele.

Klaus Iohannis a mai zis că nu este de părere că acest scandal intern din DNA va afecta statul de drept.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel