EXCLUSIV  Scandal Centenar. TVR, reacție după acuzele de promovare PSD

TVR a oferit un răspuns unui articol DC News, după ce Radu Carp, membru CA al SRTV, a acuzat Televiziunea că prin acțiunea Centenarului promovează baroni locali PSD.

Radu Carp solicită ca TVR să redacteze un plan de emisiuni pentru sărbătorirea Centenarului. "Consider că acţiunile de promovare a Centenarului nu trebuie să se transforme în ocazii de promovare a imagini unor baroni locali ai PSD, pe banii contribuabililor". "Este absolut necesar ca posturile publice de radio şi de televiziune să se implice activ în ceea ce priveşte punerea în valoare a Centenarului, fără ingerinţe politice",

Potrivit lui Radu Carp, "la ora actuală există un acord între Guvern şi TVR privind promovarea acţiunilor Centenarului. Conţinutul acestui acord nu a fost prezentat Consiliului de Administraţie al TVR. Există de asemenea un acord subsecvent între Consiliul Judeţean Vrancea şi TVR pentru transmisiunea în direct a manifestărilor dedicate împlinirii a 100 de ani de la bătălia de la Mărăşeşti. În lipsa unui asemenea acord, transmisiunea în direct nu ar fi fost posibilă". 

Într-un răspuns pentru DC News, TVR a negat acuzele, precizând că discuții despre Centenar s-au purtat cu reprezentanții tuturor Guvernelor, iar ”părerile domnul Carp referitoare la organizare sau invitaţi nu ne privesc”.

"Televiziunea Română a transmis aseară evenimentele de la Mărăşeşti, cum era normal şi firesc pentru o televiziune publică. Părerile domnul Carp referitoare la organizare sau invitaţi nu ne privesc şi nu le vom comenta. Este adevărat, TVR a avut discuţii despre Centenar cu reprezentanţii tuturor Guvernelor care s-au succedat în ultimii doi ani, iar în decembrie 2016 a semnat un Protocol. Cu multe luni în urmă, TVR a înaintat către Guvern şi Ministerul Culturii propuneri de proiecte spre finanţare, pentru care nu s-a comunicat deocamdată ceva concret. Indiferent însă de posibilele sume care s-ar putea primi, un număr de proiecte se află deja cuprinse în bugetul TVR, intrând clar în misiunea publică a Televiziunii Române."

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel