SCANDAL Băsescu-CTP. Lider PNL: Aici face Iohannis diferența

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi a vorbit despre scandulul dintre Traian Băsescu și jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Totul a început după ce Băsescu a postat un mesaj suburban la adresa lui CTP, ziaristul răspunzându-i cu aceeași monedă.

”Traian Băsescu publică zilnic pamflete virulente la adresa unui jurnalist; in același timp, un fost deputat lovește un polițist. Sunt manifestări conexe, foarte relevante pentru vechea clasa politică din Romania. Care nu a înțeles nici acum faptul că, într-o societate sănătoasă, un politician își asumă - pe lângă o sumedenie de privilegii - și câteva restricții profilactice:

a. Un politician nu se ceartă și nu se războiește cu formatorii de opinie care il critica. Oricât de nedreptățit s-ar simți. Treaba politicienilor este sa ia decizii - sau sa le blocheze pe cele greșite (dacă e in Opoziție). Nu să ducă bătălii de ego. Taci și suporți. Pentru că, dacă reflexul tau este să te lupți cu presa sau cu societatea civilă, dacă simți nevoia sa "i-o zici tu", sa arăți cine e mai bărbat, atunci tentația abuzului de putere împotriva criticilor tăi (atunci când vei avea puterea) se va dovedi irezistibila - si Traian Băsescu ilustrează acest mecanism. Puțină smerenie nu strica: poate că nu ești chiar miezul ființei; poate ai greșit; poate că ceilalți au dreptate - cum ar fi să îți pui măcar aceste probleme?

b. În orice situație "confruntationala", politicianul, oricât de îndreptățit s-ar simți, trebuie sa întoarcă spatele și să-și țină gura. Nu te lupți pentru locul tau de parcare, nu ești vorbăreț și plin de importanță cu polițiștii. Într-o țară ca România, unde nomenclatura și baronii au agresat decenii la rând societatea, nimeni nu are răbdare cu un politician clonțos. Și e sănătos să fie așa.

Pare plicticos genul acesta de politician rezervat și discret? Poate, dar el răspunde unei nevoi publice majore. Motiv pentru care tăcutul Iohannis, atât de economicos in gesturi și reacții, se îndreaptă relaxat spre al doilea mandat de președinte. În timp de Traian Băsescu e pamfletar”, a transmis Raețchi prin pagina personală de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel