Prăbușire pe Wall Street. Principalii jucători din lume, scăderi semnificative

Principalii bursieri din toată lumea înregistrează scăderi semnificative. Wall Street deschide săptămâna aceasta cu o scădere de peste 7%, iar Bursa de Valori București cu o scădere de peste 9%. 

Principalii indici bursieri americani au scăzut, luni, cu peste 7% încă de la debutul tranzacționării, după ce temerile privind o recesiune globală au fost amplificate de răspândirea coronavirusului şi scăderea cu peste 22% a cotaţiilor internaţionale la ţiţei, transmite Reuters, scrie Mediafax. 

Indicele Dow Jones se tranzacţiona în scădere cu peste 2.000 de puncte, sau 7,3%, la doar 15 minute după deschiderea şedinţei bursiere, referinţa S&P 500 a scăzut cu 7%, iar coşul de acţiuni al sectorului tehnologic american, Nasdaq Composite, marca o pierdere de 6,9%. Tranzacţionarea a fost suspendată timp de 15 minute şi reluată ulterior după ce un soft menit să oprească prăbuşirea preţurilor s-a activat.

Trend inițiat de bursele asiatice şi europene

Evoluţia de la New York urmează trendul inițiat de bursele asiatice şi europene, care au consemnat scăderi importante la începutul săptămânii.

Preţul petrolului a consemnat o scădere istorică în noaptea de duminică spre luni, după ce Arabia Saudită și Rusia nu au reuşit să cadă de acord, vineri, asupra reducerii producţiei de țiței.

Minim istoric la prețul barilului 

Analiștii Goldman Sachs se aşteaptă ca preţul barilului să continue scăderea şi să atingă un minim istoric de 20 de dolari, pe termen scurt.

Scăderi importante și pe bursa de la București 

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a deschis săptămâna de tranzacţionare cu scăderi importante, de peste 9%, pentru principalii indici. Rulajul pieţei depășise 21 milioane de euro cu două ore înainte de închidere.

Volatilitatea extremă a dominat în ultimele două săptămâni pieţele bursiere internaţionale, în condiţiile în care efectele economice ale coronavirusului sunt încă neclare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel