Scad pensiile după recalculare? Raluca Turcan: ”Mâine semnez ordinul”. 5 milioane de pensionari, vizați

foto pixabay, ilustrativ
foto pixabay, ilustrativ

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a explicat ce se va întâmpla după recalcularea pensiilor. 

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, miercuri seară, în emisiunea România9, de la TVR 1, că ”mâine voi declanșa ceea ce trebuia făcut din iulie 2019 și anume să dau un ordin de ministru, prin care să fie revizuite, evaluate, toate dosarele de pensie, în baza unor informații care vor fi necesare în formula de recalculare a acestor pensii.”

Vor fi evaluate aproximativ 5 milioane de dosare de pensie, după cum a anunțat ministrul. Raluca Turcan, întrebată ce va presupune acest demers, dacă ar putea însemna scăderi de pensii, a răspuns: ”Nu se operează scăderi de pensii, se realizează o recalculare pentru a introduce mai mulți indicatori care să asigure reflectarea în valoarea pensiei a contributivității. Cei care vor ieși pe formula de contributivitate cu pensii mai mici vor rămâne la același nivel al pensiilor. Nu vor scădea pensii, unele vor rămâne pe loc, altele vor crește”. 

”Nicio pensie nu va scădea, e un principiu pe care ni l-am asumat” a dat asigurări Raluca Turcan. Cu privire la formula de calcul din actuala lege a pensiilor, ministrul Muncii a răspuns că ”există foarte multe inechități, există disproporții uriașe” în reflectarea contributivității: ”pentru unii s-au luat în calcul anumite sporuri, unii au avut pensiile calculate la un număr de ani de cotizare”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel