Satu Mare: PNL amenință că rupe alianța cu UDMR

PNL
PNL

PNL va rupe alianţa cu UDMR încheiată la nivelul judeţului Satu Mare după alegerile din 2016, în cazul în care Uniunea va acorda PSD postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ), rămas vacant după decesul unui liberal, au anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi preşedintele filialei judeţene, Adrian Albu. 

"Eu voi pune în discuţie în acel moment alianţa pe care o avem cu UDMR, voi supune la vot acest lucru, cu recomandarea, din punctul meu de vedere, să părăsim această alianţă. (...) Înţeleg această situaţie, înţeleg această amânare, suntem de acord cu ea, avem contact permanent cu cei de la UDMR, mai mult decât atât ne-au promis că într-un moment în care presiunile vor fi mari, vom discuta această situaţie. Mă folosesc şi de această cale ca să le transmit acest lucru. Dacă se va întâmpla acest lucru, voi recomanda colegilor mei, voi supune atenţiei această alianţă", a declarat Albu. 

Ludovic Orban a precizat că o înţelegere UDMR-PSD la nivel local duce la încetarea alianţei cu PNL. 

"Orice fel de înţelegere între UDMR şi PSD, după părerea mea, clar va duce la încălcarea înţelegerii care există cu PNL şi va duce la încetarea acestei înţelegeri, cel puţin aceasta este poziţia mea ca preşedinte al PNL", a spus Orban. 

Fară alianțe cu PSD 

De asemenea, liderul filialei judeţene a subliniat faptul că nu va face niciodată alianţă cu PSD. 

"Câtă vreme eu voi fi la conducerea organizaţiei judeţene, eu niciodată nu voi face nicio alianţă cu PSD. Punct şi de la capăt. Niciodată, indiferent ce vor pune pe masă. Pentru că ei sunt adversarii noştri, politic, nu sunt duşmani, şi mai departe trebuie să ne găsim aliaţi în altă parte a eşichierului politic dacă este posibil, dacă nu ne descurcăm singuri. Alianţă cu PSD nu vom face" a spus Albu. 

După alegerile din 2016 la nivelul judeţului Satu Mare a fost încheiată o alianţă PNL-UDMR. Astfel, UDMR deţine preşedinţia CJ şi postul de primar în municipiul Satu Mare, iar posturile de vicepreşedinţi ai CJ şi viceprimari sunt ocupate de reprezentanţi ai PNL. Postul de vicepreşedinte al CJ ocupat de Alexandru Panea a devenit vacant după decesul acestuia, fiind solicitat de către reprezentanţii PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel