6 prune uscate pe zi îți schimbă RADICAL viața

Prunele ajută la scăderea în greutate, îmbunătățesc digestia, mențin oasele sănătoase și multe altele. Acest fruct uscat este plin de substanțe nutritive de care organismul nostru are nevoie. Partea bună este că doar șase prune uscate pe zi sunt suficiente, pentru a vedea rezultate. 

 

1. Sprijină numeroasele funcții ale corpului

100 de grame de prune uscate conțin 732 mg de potasiu. Acest macromineral este esențial pentru organismul nostru, deoarece îl ajută să funcționeze corect. Prunele uscate scad riscul unui accident vascular cerebral, păstrează oasele sănătoase și ajută la creșterea masei musculare sanatoase.

2. Sunt bune pentru sânge

Dacă nu ai suficient fier în corp, poți face anemie, care ar putea duce la complicații grave. Printre acestea se numără oboseala severă, probleme cardiace sau pulmonare. Prunele uscate sunt o sursă excelentă de fier, fiind unele dintre cele mai bune fructe care previn astfel de probleme.

3. Pot îmbunătăți digestia

Prunele sunt ambalate cu fibre, un element-cheie care susține o digestie sănătoasă. De exemplu, o cană de prune uscate conține 12 grame de fibre solubile. În plus, conțin sorbitol, un laxativ natural. Se recomandă să nu consumi mai mult de 6 prune uscate pe zi.

4. Combat constipația

Amestecă 1 cană de sos de mere, 1 cană de tărâțe de ovăz sau tărâțe de grâu neprelucrate și 3/4 cană de suc de prune. Pune 1-2 linguri de compoziție în aproximativ 240 ml de apă și bea seara.

5. Pot ajuta la scăderea în greutate

Datorită fibrei pe care o conțin, prunele uscate te țin sătul mai mult timp și ajută la scăderea în greutate.

6. Păstrează oasele sănătoase și puternice

Persoanele care sunt expuse riscului de osteoporoză, în special femeile și persoanele în vârstă, ar trebui să consume șase prune uscate zilnic. 

7. Scad tensiunea arterială

Tensiunea arterială ridicată nu are uneori simptome vizibile, dar poate crește riscul de probleme cardiovasculare. Cu toate acestea, poate fi  controlată cu diferite alimente, iar prunele uscate sunt unele dintre ele! Poți chiar să le combini cu alte fructe uscate, cum ar fi stafide și curmale, și să consumi aproximativ 8 porții pe săptămână.

8. Surse excelente de vitamine

Prunele uscate sunt o sursă excelentă de vitamina A, necesară pentru o vedere bună. În al doilea rând, conțin vitaminele C, K și B6, care sunt cruciale pentru sistemul nostru imunitar și bunăstarea generală. În plus, prunele sunt bogate în alți nutrienți esențiali, cum ar fi cuprul și manganul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel