Şase alimente pe care ar trebui să le consumi zilnic. Fructele care te ajută să nu te îngrași. Aur pentru sănătate!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Laker)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Laker)

Există câteva alimente care pot fi deosebit de benefice pentru organismul nostru. 

Acestea alimente ar trebui să predomine în meniul nostru, pentru a ne simţi bine şi a fi sănătoşi şi energici. Iată care sunt cele şase alimente pe care ar trebui să vă concentraţi şi poate să le mâncaţi în fiecare zi.

1. Nucile

Nucile sunt foarte benefice, deşi unele dintre ele pot fi deosebit de bogate în calorii. 10 nuci sunt suficiente pentru a te sătura, deoarece sunt bogate în grăsimi omega 3, vitamina E şi proteine. O mână de nuci, pe zi, va reduce riscul de boli de inimă, va întări sistemul imunitar şi va avea grijă de o digestie bună, scrie Radio, citând trud.bg.

2. Fructe mici

Fructele mici precum afinele şi zmeura sunt foarte benefice organismului. Sunt hrănitoare şi au efecte antiinflamatorii. Dacă veţi consuma afine şi căpşuni, nu vă veţi îngrăşa, şi în acelaşi timp veţi beneficia necesarul de fibre, vitamine, potasiu şi acid folic.

3. Mere

Merele sunt dintre cele mai sănătoase fructe. Mulţi oameni de ştiinţă susţin că un măr pe zi ne poate proteja de toate bolile, deoarece este o sursă de antioxidanţi care protejează celulele de o serie de boli, inclusiv cancerul. Nu le îndepărtaţi coaja, deoarece conţine de fapt toţi nutrienţii necesari.

4. Ciocolata neagră

Spre surprinderea multora, ciocolata neagră este unul dintre alimentele pe care le putem mânca în fiecare zi. Ei bine, nu vorbim despre un întreg baton de ciocolată, ci mai degrabă de o bucată pe zi. Alege ciocolata care conţine 70% cacao şi în acest fel îţi poţi proteja inima de colesterolul care i-ar dăuna.

5. Ceaiul verde

Ceaiul verde este benefic pentru organism şi are un efect bun asupra metabolismului. Este încărcat cu antioxidanţi şi sprijină pierderea în greutate uşor şi sigur. Pentru efecte vizibile, trebuie consumate minim doi căni de ceai verde pe zi.

6. Morcovi

Morcovii sunt una dintre cele mai iubite legume, oferind organismului o serie de vitamine, fibre şi minerale. Conţin vitamina C, vitamina A, beta caroten şi fibre. Puteţi consuma morcovi fără probleme în fiecare zi, deoarece aceştia protejează împotriva multor boli. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel