Sărmăluţe în foi de viţă, cea mai bună reţetă. Aşa îţi ies delicioase

Ana Vasilescu / 20 noi 2019 / 10:09 Salveaza PDF Comentarii

Se spune că orice gospodină trebuie să ştie să facă salmale. Vă prezentăm o reţetă cu care nu veţi da greş niciodată. 

Ingrediente

 

Un kilogram de carne tocată

3 cepe

2 linguri de bulion

O ceaşcă cu orez

Sare

Piper

Un ou

Mărar

Frunze de viţă

Citeşte şi Salată de vinete, reţeta pe care trebuie să o încerci. Este simplă şi delicioasă

 

Mod de preparare

 

Căliţi ceapa, adăugaţi bulionul şi mai lăsaţi puţin pe foc.

Într-un bol, puneţi carnea tocată, ceapa călită, oul, orezul, condimentaţi cu sare şi piper şi adăugaţi mărarul tocat mărunt. Amestecaţi bine. Luaţi o frunză de viţă, puneţi compoziţie şi înfăşuraţi. Procedaţi la fel cu fiecare frunză în parte. După ce aţi terminat de înfăşurat sarmalele, le aşezaţi într-un vas emailat şi le puneţi la fiert. Focul trebuie să fie mediu. 

Se servesc cu smântână sau iaurt. 

Poftă bună!

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28