Sărbătoare la Palatul Elisabeta: Principele Radu al României împlinește 62 de ani

Foto: Familia Regală a României, Facebook
Foto: Familia Regală a României, Facebook

Astăzi, Principele Radu al României împlinește vârsta de 62 de ani. Puţini ştiu că înainte de a intra în familia Regală, a fost actor.

Prilej de mare sărbătoare în familia Regală. Astăzi, 7 iunie, principele Radu împlineşte 62 de ani. Alteța Sa Regală le-a mulțumit pe Instagram celor care îi urează la mulți ani și le-a întors toate gândurile bune. Majestatea Sa și Principele Radu sărbătoresc ziua de astăzi în familie, la Palatul Elisabeta.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Familia Regală a României (@familiaregalaaromaniei)

Cum a ajuns principele Radu în familia Regală a României

Principesa Margareta, prima fiică a Regelui Mihai cu soția sa, principesa Ana de Bourbon-Parma, și principele Radu s-au cunoscut în anul 1994, în timpul unor acțiuni caritabile și s-au îndrăgostit unul de celălalt la înmormântarea lui Eugen Ionescu. După o relație de doi ani, s-au căsătorit pe 21 septembrie, în Elveția, la Biserica Greacă din Lausanne. Drept naș l-au avut, în prima parte a ritualului, pe Majestatea Sa Regele Mihai, iar mai apoi pe Regele Constantin al II-lea al Greciei. Pe 1 ianuarie 1999, a fost numit „print de Hohenzollern-Veringen” de către prințul Friedrich Wilhelm, numele său oficial devenind Radu Hohenzollern Veringen Duda.

Pentru că nu i-a fost repartizat prin decretul princiar, principele Radu nu are blazon. De asemenea, nu i-a fost acordat nici titlul de „Alteță”. În 2007, prin noul Statut al Casei Regale semnat de Regele Mihai al României în anul 2007, Radu a primit titlul de „Principe al României”, cu apelativul de „Alteța Regala”.

De unde se trage Radu Duda

Radu Duda, căci acesta este numele primit la naștere, s-a născut în anul 1960, în Iași, într-o familie de medici. În 1979 a absolvit studiile Liceului Internat Costache Negruzzi. A urmat apoi cursurile Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București, unde a fost admis pe locul al patrulea. Din anul 1984 și până în 1988, când s-a mutat în București, principele Radu a fost repartizat la Teatrul Municipal din Suceava.

A fost actor

Radu Duda a jucat în mai multe piese de teatru și filme, atât în țară, cât și în afara ei. Printre țările în care s-a făcut remarcat se numără Franța, Belgia, Elveția, Luxemburg, S.U.A., Israel, Macedonia si Camerun. Printre cele mai cunoscute roluri ale sale sunt cele din piesa de teatru Titanic Vals a lui Tudor Mușatescu și cel din piesa Trei surori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel