Săptămâna Patimilor - Marțea Mare: Ce nu ai voie să faci astăzi. Singurul lucru interzis

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Săptămâna Patimilor - Marțea Mare: Ce nu ai voie să faci astăzi. Singurul lucru interzis. În Marțea Mare din Săptămâna Patimilor, există câteva tradiții de care ar trebui să ții cont. Doar astăzi mai ai voie să faci asta.

Săptămâna Patimilor - Marțea Mare: Ce nu ai voie să faci astăzi. Singurul lucru interzis. În Marțea Mare, gospodinele trebuie să dea cu mătura, să șteargă praful, să aspire, să spele geamurile și să facă restul treburilor prin gospodărie. De miercuri, ele nu mai au voie nici să spele, nici să calce. Această zi este și ultima în care gospodarii mai pot face munci agricole.

Săptămâna Patimilor - Marțea Mare: Ce nu ai voie să faci astăzi. Singurul lucru interzis. Începând cu Marțea Mare, bărbații trebuie să stea pe lângă casă și să-și ajute nevestele la treburile din gospodărie, mai ales că este vorba despre munci grele, solicitante. În această zi, de exemplu, se mătură curțile, se curăță șurile, se repară și se vopsesc gardurile, ce cară gunoiul, iar șanțurile sunt curățate de noroi și nămol. Cei care respectă această tradiție întocmai vor avea parte de un an plin de noroc și le va merge foarte bine.

Săptămâna Patimilor - Marțea Mare: Ce nu ai voie să faci astăzi. Singurul lucru interzis. În Marțea Mare, în anumite zone ale țării credincioșii respectă un ritual străvechi: se spală pe corp pentru a seca bolile.

Vezi și: Săptămâna Patimilor. Marțea Mare, denie: Pilda celor zece fecioare

Cum vopsești ouăle cu orez. Cea mai sănătoasă metodă. Nu va pătrunde vopsea în interior

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel