Șansele ca BITCOIN să atingă 100.000 de dolari în 2022. Ce spun specialiștii

Șansele ca BITCOIN să atingă 100.000 de dolari în 2022. Ce spun specialiștii / Foto: Pixabay
Șansele ca BITCOIN să atingă 100.000 de dolari în 2022. Ce spun specialiștii / Foto: Pixabay

Află în articol care sunt șansele ca bitcoin să atingă 100.000 de dolari în 2022.

După ce FED-ul din SUA a intervenit în piața criptomonedelor la sfârșitul anului, scutind de taxe în mare măsură alte active de risc, s-a dovedit că politica băncii centrale joacă un rol cheie în viitoarele perspective privind tokenurile în 2022., scrie Bloomberg. În ce măsură FED-ul lui Jerome Powell va înăspri politica pentru a opri inflația? Răspunsul la această întrebare ne va ajuta să înțelegem dacă Bitcoin își va urma în continuare creșterea de 60% din 2021 cu un alt an de succes, susțin unii analiști.

Ați experți susțin că, pe măsură ce companiile de la Meta Platforms Inc. (fostul Facebook) și Apple Inc. vor continua extinderea în noul domeniu numit metavers și consumatorii se conformează și continuă să acumuleze tot mai multe token-uri nefungibile (NFT), acest lucru va împinge piața cripto mai sus, indiferent de forțele macroeconomice aflate în piață.

Specialiștii susțin că randamentul bitcoin și al altor criptomonede a fost net peste cel al piețelor bursiere, în pofida faptului că și acestea s-au bucurat de un an record în 2021.

Sentimentul pieței de ”Bullish” 

Sentimentul pieței este atitudinea dominantă generală a investitorilor în ceea ce privește dezvoltarea prețurilor anticipate pe o piață. ”Bullish” este un sentiment de creștere a pieței.

„Suntem optimiști în ceea ce privește Bitcoin-ul, pe baza indicatorilor noștri de urmărire a tendințelor pe termen lung”, a declarat Katie Stockton, fondatoare și managing partner al Fairlead Strategies LLC.

„Noi presupunem că trendul ascendent pe termen lung va continua și că un avânt mai decisiv ar permite o mutare impresionantă către 90.000 de dolari. Pentru moment încă ne aflăm într-o fază de corectare.”, explică ea.

Nu toți împărtășesc aceleași opinii. Antoni Trenchev, partener la firma elvețiană de finanțe descentralizate Nexo, spune în schimb că: „Principalul factor care va influența bitcoin și criptomonedele în 2022 va fi politica băncilor centrale. Banii ieftini sunt aici pentru a rămâne, ceea ce are implicații uriașe pentru cripto, deoarece FED nu are stomacul sau coloana vertebrală pentru a rezista la un colaps de 10%-20% pe piața de valori, împreună cu o reacție adversă pe piața de obligațiuni.”.

Trenchev vede un 2022 agitat. Totuși, estimează că Bitcoin va ajunge la 100.000 de dolari până la sfârșitul lunii iunie.

"Criptomonedele sunt cel mai mare caz de prostie"

Deși mă aștept ca zelul speculativ să continue în spațiul cripto, acesta, ca și evaluările tehnologice umflate, se confruntă cu un mediu mult mai provocator în 2022. (...) Continuu să cred că criptomonedele sunt cel mai mare caz de prostie pe piața financiară din istorie. S-ar putea ca totul să continue pentru o parte a anului 2022, dar împăratul încă nu poartă haine”, a declarat Jeffrey Halley, analist senior de piață la Oanda Asia Pacific.

"În prezent, nu există o platformă cripto care să dețină relația cu clienții și să reunească furnizorii. Prevăd că în 2022, multe companii se vor lupta pentru a construi această platformă, cu Coinbase în frunte, deoarece integrează DeFi și NFT-uri.”, a spus Philip Gradwell, economist șef la Chainalysis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel