Șansă pentru bolnavii de inimă. Buicu: Ar fi necesar! Nu au alternativă terapeutică

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Los Muertos Crew)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Los Muertos Crew)

Conf. dr. Florin Buicu a vorbit despre subiectele momentului în zona de sănătate, dezbătute în Parlament.

"Nu m-aș lega doar de actele normative, pentru că în afară de propunerile legislative avem numeroase întâlniri cu Asociații ale Pacienților, ale profesioniștilor, care vin și ne sesizează nevoia unor servicii medicale. În patologia cardiovasculară vorbim despre o serie de pacienți care au ca și alternativă terapeutică, la care nu se poate interveni chirurgical deschis, să taie sternul să-l deschidă, pentru aceștia avem o modalitate terapeutică ce se face transcateter, adică intervențional, minim-invaziv, prin venă, pentru că se schimbă valva aortică.

În momentul de față, față de valva aortică, au apărut în domeniul acesta al dispozitivelor medicale și valva bicuspidă și valva mitrală. Ar fi necesar pentru această categorie de bolnavi - că nu sunt foarte mulți - ca programele de sănătate curative, derulate de Casa de Asigurări, să poată sau să permită să dea șansa acestei categorii de pacienți, să poată beneficia de aceste valve. Bolnavii nu au alternativă terapeutică. La ei, supraviețuirea este determinată de schimbarea acestor valve.

"Este necesară schimbarea normelor de aplicare"

Ei, au apărut aceste modalități terapeutice și pentru ca pacientul din România să beneficieze în România de această modalitate, este necesară schimbarea normelor de aplicare ale programelor curative derulate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Practic, bugetul Casei de Asigurări, odată cu aprobarea bugetului României, este apanajul Parlamentului. Întâlnirile care au loc cu Asociațiile Paciențilo, se înscriu în categoria demersurilor efectuate de aceștia, bolnavi, pacienți și profesioniști, de includere în cadrul programelor naționale a acestor modalități terapeutice.

Faptul că au loc întâlniri de acest tip, la care nu participă doar reprezentanții Parlamentului, ci și ai Casei, ai Ministerului Sănătății, chiar pacienți. În momentul în care, ca parlamentar, auzi de la pacient că a avut șansa să beneficiere de tratament, te simți foarte bine ca prin demersurile pe care le faci, prin întrebările și răspunsurile pe care le ai de la Casa de Asigurări, să poți să simți, să vezi că pacientul trăiește, în primul rând, că poate vorbi, că este activ, că nu este dependent social de cineva", a spus conf.dr.Florin Buicu pentru dcmedical.ro.

Citește mai departe pe dcmedical.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel