EXCLUSIV  Șansă foarte mare la tratament pentru pacienții cu hepatită. Marinela Debu: Să învățăm din lecția COVID. Au testat masiv

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Marinela Debu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice – APAH-RO, le-a dat o veste foarte bună pacienților cu hepatită. 

"Programul LIVE(RO) 2, programul naţional de prevenire, screening şi diagnostic al pacienţilor cu boli hepatice, care se derulează la Institutul Clinic Fundeni, prin Programul operaţional Capital Uman 2014-2020, adică acel program naţional de screening pentru zona de sud şi est, cum era cunsocut, anul acesta va începe să funcţioneze.

"Șansă foarte mare la tratament, chiar dacă pacienții sunt neasiguraţi"

Peste 240.000 de persoane, 70% din mediul rural, din 24 de judete, vor avea şansa de a se testa şi de a intra pe tratament chiar dacă sunt pacienţi neasiguraţi. Se va da o şansă foarte mare la tratament potenţialilor pacienţi cu hepatită, chiar dacă sunt neasiguraţi.

Şi, în felul ăsta, poate vor veni mai multe argumente ca pentru o boală infecţioasă, cronică, aşa cum este hepatita, să se înţeleagă că asigurarea nu trebuie să fie o condiţie. Mă refer la asigurarea medicală. Asta nu înseamnă că încurajăm pacienţii să nu se asigure.

Dar cred că trebuie să învățăm din lecţia COVID. Cred că multe ţări au învăţat din această lecţie şi au testat masiv, anul trecut, pe hepatite. Mă refer la Spania, nu mai spun de Georgia, că acolo este revoluție deja ce au făcut. Sunt campioni la eradicarea hepatitelor virale", a spus Marineala Debu, la DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel