Sanitas RENUNȚĂ la PROTESTE

Grevă
Grevă

Federaţia SANITAS a decis, în urma unei discuţii cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, suspendarea acţiunilor de protest programate joi, până la finalizarea dezbaterilor din Camera Deputaţilor, pe marginea proiectului Legii salarizării unitare. 

"Astăzi, 24 mai, Biroul Executiv (BEx) al Federaţiei SANITAS a avut o discuţie deschisă cu ministrul Muncii, doamna Lia Olguţa Vasilescu. Domnia sa a luat act de nemulţumirile noastre privind proiectul Legii salarizării unitare şi a venit în şedinţa BEx pentru a ne asculta argumentele şi a găsi soluţii la revendicările noastre. Ţinând cont de acest gest de deschidere faţă de problemele semnalate de SANITAS, considerăm că este cazul să acordăm părţii guvernamentale o ultimă posibilitate de a continua dialogul început. Am decis să suspendăm protestele programate pentru mâine, 25 mai, în faţa Ministerului Muncii, până la finalizarea dezbaterilor din Camera Deputaţilor, pe marginea proiectului Legii salarizării unitare. În felul acesta, pichetarea programată nu va putea fi folosită de puterea politică pe post de scuză pentru respingerea cererilor noastre. Noi, SANITAS, nu dorim conflicte sociale ci soluţii corecte pentru salarizarea echitabilă a întregului personal din sănătate şi asistenţă socială. Aşteptăm ca gestul nostru de reîntoarcere la dialog să primească un răspuns corect din partea Guvernului şi acesta să-şi onoreze promisiunile făcute", a declarat preşedintele Federaţiei SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu. 

Federaţia Sindicală Sanitas obţinuse aprobare de la Primăria Capitalei pentru pichetarea, joi, în intervalul orar 12:00 - 14:00, a Ministerului Muncii. Sindicaliştii din sănătate sunt nemulţumiţi de amendamentul votat recent la proiectul legii salarizării care limitează la 30% sporurile la nivelul ordonatorului principal de credite, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel