Șandru, la ieșirea din politică: Oprea nu are curaj și tenacitate

Gabriel Oprea nu și-a respectat cuvântul de a asigura 30 de colegii eligibile pentru UNPR, dând dovadă că nu are nici curaj și nici tenacitate, a declarat Lavinia Șandru la Realitatea TV, mărturisind că demisia sa din UNPR nu va coincide cu intrarea într-un alt partid, ci cu ieșirea din politică. 

În scrisoarea prin care Lavinia Șandru își anunță plecarea, aceasta preciza: "Demisionez pentru că generalul Oprea nu și-a respectat cuvântul dat. Nu are nici curaj și nici tenacitate".

Șandru a afirmat la Realitatea TV că lui Oprea îi e teamă să demisioneze. "Probabil că a considerat că și-a făcut foarte bine treaba în fruntea partidului. Nu este și părerea mea, nu este părerea și altor colegi. Unii au plecat la alte partide, alții au plecat pur și simplu acasă", a acuzat ea, explicând ulterior care trebuie să fie roul UNPR-ului în viitorul Legislativ.

"Şi-a dat cuvântul că împreună ne vom bate pentru interesele României și vom face în așa fel încât partidul nostru comun – pentru că eram și PIN-ul și UNPR-ul – va face în așa fel încât să fie capabil ca în Parlament să asigure o majoritate confortabilă pentru orice Guvern performant și dificil pe care România îl va avea. Aveam nevoie de un contrabalans la UDMR pentru că UDMR asigură întotdeauna o asemenea majoritate, dar șantajând cu autonomie teritorială, cu segregare etnică sau chiar cu interese concrete ale baronilor maghiari. Nu avem nevoie de un asemenea partid și atunci UNPR urma să asigure exact ceea ce asigura UDMR-ul prin șantaj. Asta ne-am dorit. Dar iată că n-a reușit să facă acest lucru, n-a reușit să-și impună poziția în fața baronilor PSD, care l-au încălecat, și avem la ora actuală maximum șapte locuri eligibile în Parlament. Cu șapte parlamentari nu mai poți să faci nimic", a mai arătat fostul preşedinte PIN.

Lavinia Şandru îi impută lui Oprea că nu a reuşit să închidă conflictele între filialele PSD şi UNPR, deși o situație similară a fost și la alegerile locale. "După ce la alegerile locale, noi susțineam un Guvern la centru, iar în teritoriu ne luptam cu organizațiile PSD, pentru că nu s-a discutat absolut deloc tactic ce trebuie să facem ca să putem să avem niște parteneri în colegii de la PSD, și nu niște dușmani, n-am avut grijă ca pe tot parcursul verii să se poată înțelege. A fost marea greșeală a generalului Oprea. Organizațiile noastre din teritoriu, PSD și UNPR, se luptau între ele. De aceea cei de la PSD au refuzat clar anumiți candidați de la noi. Acolo trebuia intervenit și să faci în așa fel încât organizațiile să se înțeleagă", a punctat ea.

Fostul președinte PIN îi reproșează liderului UNPR și faptul că nu și-a consultat colegii de partid, refuzând să ceară ajutor. "Iar dacă Gabriel Oprea nu se putea descurca de unul singur – că a purtat negocieri de unul singur – trebuia să ne cheme pe noi și să ne spună <Ajutor!>. Nu se supăra nimeni și l-am fi ajutat. Noi trebuia să avem 30 de colegii elibile. 30 de colegii nu înseamnă șapte colegii maxim", a insistat Şandru.

Despre planurile de viitor, Lavinia Șandru nu mai vrea în politică. "Nu merg la nici un alt partid. Demisionez din UNPR dar nu merg la nici un alt partid. Ies din politică, dar în continuare mă voi bate pentru români și pentru România. Așa cum am făcut-o până acum în politică, așa cum am făcut împreună cu Cozmin Gușă când am înființat PIN, așa voi face și de aici înainte", a promis Lavinia Șandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel