Sandra Pralong: România merge la CE ca stat-problemă

sandra-pralong
sandra-pralong

Sandra Pralong, candidat ARD pentru un post de senator într-un colegiu din București, a declarat miercuri seara la Digi24 că România intră în negocierile de la Bruxelles cu un deficit de credibilitate.

Sandra Pralong susține că din cauza absorbției slabe de fonduri europene și a problemelor politice din această vară, România va merge la negocierile de la Bruxelles din postura de stat-problemă. "România are un deficit de credibilitate intrând în aceste negocieri, din două motive: slaba performanță în absorbția fondurilor europene (...) și încălcarea statului de drept și agitația din vară. Suntem cumva priviți ca un stat-problemă, am fost neinspirați să facem atâta gălăgie în această vară. Să mergi, când ești un stat-problemă, cu absorbție atât de joasă, să mergi și să începi prin a pune tunurile pe masă, este foarte neinspirat," spune canidatul ARD.

Ea e de părere că amenințarea cu folosirea dreptului de veto, cu zece zile înainte de pornire a negocierilor cu privire la CFM (Cadrul Financiar Multianual), reprezintă o dovadă de "amatorism." "Toată lumea are motive să fie foarte dornică să își apere interesele, dar depinde de modul în care o faci, de momentul în care ameninți cu veto. Să o faci cu zece zile înainte, cum a fost în cazul nostru, înainte să te uiți ca lumea care sunt propunerile, ce poți să obții prin negociere și ce poți să pierzi, mi se pare amatorism," conchide Sandra Pralong.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel