Sandra Izbaşa se retrage din gimnastică, la 23 de ani

Sandra Izbasa
Sandra Izbasa

Sandra Raluca Izbaşa, poate cea mai importantă sportivă din lotul feminin de gimnastică al României, anunţă că se va retrage din activitate după Campionatele Mondiale de la Anvers, Belgia, ce vor avea loc în perioada 30 septembrie - 6 octombrie.

Sandra Izbaşa, care a început gimnastica la vârsta de patru ani, a câştigat două medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, într-un moment în care lotul naţional de gimnastică, atât cel feminin cât şi cel masculin, nu mai atinge performanţele din urmă cu câţiva ani.

În Marea Britanie, gimnasta şi-a învins adversarele din SUA şi Rusia la probele de sărituri şi sol.

Sandra Izbaşa a luat decizia de a nu mai participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în 2016.

"Tot ce îmi doresc e să ajung acolo sănătoasă, să mă pot acomoda foarte bine cu solul. Nu mă duc acolo cu gândul să câştig o medalie, dar vreau să-mi fac exact execuţiile de acasă, nimic mai mult, nimic mai puţin. Mai am lucruri de pus la punct, sunt conştientă, dar deocamdată merg la sigur. Îmi doresc din suflet să fac acest Mondial, pentru că îi duc dorul din 2007, atunci a fost ultimul meu Mondial. Aş vrea să-l fac pentru mine, pur şi simplu să mă retrag aşa frumos, indiferent de rezultat. Aşa am decis şi cu antrenorii, a fost o decizie grea, dar nu se ştie niciodată. O să-mi păstreze în continuare tonusul, voi intra în sală, fără presiune, să fac acest sport ca şi hobby, dar nu mă gândesc la Rio. Am nevoie de o pauză care cred că e binemeritată", a declarat gimnasta pentru stiriactuale.ro.

Performanţele Sandrei Izbaşa

Gimnasta născută în Bucureşti a participat la primul concurs international în anul 2003, iar 2006 s-a remarcat la campionatele mondiale si europene.  La Europenele de la Volos a obţinut medalia de aur la sol, argint cu echipa şi bronz la bârnă. Totodată, Sandra Izbaşa  a câştigat medalia de bronz la individual compus şi argintul la bârnă, la Mondialele de la Aarhus.

De-a lungul carierei, Sandra Izbaşa a adunat 27 de medalii obţinute la Europene, Mondiale şi Jocurile Olimpice, 13 dintre acestea fiind de aur.

Pe lângă cele două medalii de la Londra, gimnasta româncă a cucerit titlul olimpic şi în 2008, la Beijing, unde, la fel ca în Marea Britanie, a câştigat şi un bronz cu echipa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel