Sancțiuni pentru Rusia. Cîțu: România trebuie să fie mult mai dură

Florin Cîțu / Foto: Captură video Facebook
Florin Cîțu / Foto: Captură video Facebook

Președintele PNL, Florin Cîțu, a transmis un mesaj ferm, în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina.

„„Eu am prezentat, ca de fiecare dată, sunt trei mari priorități ale guvernului în această perioadă. În primul rând, starea economică. Dacă nu ai o economie sănătoasă, dacă nu gestionezi bine economia, degeaba vrei să ai și alte obiective. Deci, noi trebuie să ne concentrăm ca economia să fie bine administrată. Eu am spus-o și repet, fără să arăt cu degetul sau să dau vina pe cineva, în primele două luni de zile, economia nu a fost foarte bine, a fost administrată suboptimal”, a spus, luni după-amiază, președintele PNL, Florin Cîțu.

„Fără economie puternică, fără resurse de la buget nu putem să gestionăm optim această criză umanitară. Toată lumea se uită la noi, toată Europa, lumea se uită la el să vadă cum gestionăm această criză. Trebuie să facem față și să arătăm că România poate. Dar, repet, se leagă de prima parte. Și a treia, foarte importantă și la care țin foarte mult, este să impunem aceste sancțiuni Rusiei. România trebuie să fie mult mai dură. În acest context, vedem companii din toată lumea care se retrag și pierd miliarde de euro”, a conchis liderul liberal.

Citește și: Vasile Dîncu: Dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică este ameninţată

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a transmis, luni, „dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică este ameninţată”.

„România este determinată să facă mai multe, suntem hotărâţi să creştem bugetul pentru forţele armate de la 2% la 2,5%”, a spus ministrul Vasile Dîncu. 

„Blocuri de locuinţe, şcoli, spitale au devenit ruine. Joi noaptea, trupele ruse au atacat cea mai mare centrală nucleară din Europa, provocând un incendiu la o clădire administrativă care, din fericire, a fost stins. Toate aceste acţiuni inumane ne arată gravitatea situaţiei din Ucraina”, a zis Vasile Dîncu.

De asemenea, ministrul Vasile Dîncu a spus că „atacurile asupra principalelor centre urbane sunt crunte şi îndreptate inclusiv împotriva civililor”.

„În mod clar, au rolul de intimidare a populaţiei, de aceea diplomaţia trebuie să redevină principalul instrument pentru rezolvarea situaţiei. Au existat până acum două runde de negocieri între delegaţiile Ucrainei şi Federaţiei Ruse. Guvernul de la Kiev a transmis că, în urma discuţiilor, nu au fost înregistrate progrese semnificative, dar a fost, totuşi, crearea de coloane umanitare, fiind anunţată şi a treia rundă de negocieri. Sperăm că dialogul dintre cele două părţi să continue şi să ducă la încetarea focului şi la retragrerea trupelor ruse”, a mai spus ministrul Apărării. 

„Dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică (...) este ameninţată”, a mai spus ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel