Sănătatea ta e scrisă pe fața ta: 3 trăsături care te trădează

Trei trăsături faciale, ce pot fi observate chiar și de un necunoscător, pot emite semnale despre starea de sănătate.

Psihologii canadieni Daniel Re și Nicholas Rule spun într-un articol recent că sănătatea ta este scrisă pe fața ta.

Cercetătorii indică trei trăsături faciale care sunt indicatori fiabili de sănătate și sunt ceea ce oamenii observă despre fața ta. Chiar și o persoană neinstruită poate identifica cu ușurință aceste lucruri, ceea ce sugerează că oamenii au un mecanism înnăscut pentru evaluarea stării de sănătate a altora.

Roșeață a pielii

Sângele oxigenat este roșu aprins, iar această colorație apare în față, pe măsură ce sângele curge prin capilarele pielii. Sângele dezoxigenat are o nuanță albăstruie și lasă pielea să pară palidă.

Multe tulburări, de la deficiența de fier la bolile respiratorii, au un impact negativ asupra nivelului de oxigen din sânge și chiar și bolile pe termen scurt, cum ar fi răcelile sau gripa, pot da o anemie  sau paloare.

Cercetătorii notează că doar o oră de aerobic pe săptămână duce la o diferență vizibilă în roșeața pielii.

Culoarea roșie pare să dețină o semnificație specială pentru oameni, precum și pentru primate.

Capacitatea de a distinge roșu de verde este neobișnuită la mamifere, dar este o caracteristică tipică a sistemelor vizuale ale primatelor. (Lipsa discriminării roșu-verzui este cea mai comună formă de orbire a culorilor la oameni.)

Psihologii evolutivi au speculat cu privire la avantajele de a vedea roșu. Unii cred că ajută primatele să distingă fructele coapte de cele necoapte.

Alții sugerează că primate le masculi o folosesc pentru a recunoaște receptivitatea sexuală la femele, ale căror organe genitale devin roșii.

Dar, deoarece primatele au fețe relativ fără păr, a vedea roșu ar putea, de asemenea, să le ajute să evalueze sănătatea altor membri ai grupului lor. Și dacă sunteți un bărbat beta ambițios, o privire palidă pe fața unui bărbat alfa poate semnala o oportunitate de a lua conducerea.

Culoare pală (galbenă) a pielii

A doua trăsătură facială a sănătății este colorarea galbenă. Multe fructe și legume conțin carotenoizi, care conferă pielii o culoare portocalie gălbuie.

Carotenoizii sunt antioxidanți care susțin funcționarea sistemului imunitar. Bolile sistemului imunitar tind să epuizeze carotenoidele din organism, lăsând astfel pielea palidă.

În studiile de cercetare, oamenii evaluează fețele cu o strălucire gălbuie ca fiind mai atractive decât fețele palide.

Mai mult, oamenii de știință au descoperit că doar trei porții pe zi de fructe și legume duc la creșteri vizibile ale nuanței galbene a pielii în decurs de șase săptămâni. Consumul de legume nu este doar bun pentru sănătate, ci chiar te face mai atractiv.

Cercetătorii subliniază, de asemenea, că oamenii pot detecta modificări în roșu sau galben, în ciuda nivelurilor de melanină din piele.

Melanina este pigmentul întunecat responsabil de diferitele nuanțe de colorare a pielii maronii pe care le folosim ca marker al rasei sau etniei. Este, de asemenea, pigmentul la persoanele cu piele deschisă care se bronzează din cauza expunerii la soare. (Apropo, studiile arată că oamenii consideră că fețele sunt mai atractive atunci când au o strălucire roșiatică decât atunci când sunt bronzate.)

Deși roșu și galben în piele sunt semne de sănătate bună, cercetătorii subliniază că roșeața excesivă sau galbenul intens sunt un semn al stării de sănătate precare.

Astfel, fețele pline de sânge oxigenat sunt considerate atractive, în timp ce cele cu arsuri solare, nu. La fel, galbenul excesiv în piele este un semn al bolii hepatice.

Care este a treia trăsătură află pe DCMEDICAL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel