Urmărește emisiunea live


SANADOR deține singurul laborator din România acreditat RENAR pentru testarea RT-PCR pentru SARS-CoV-2

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

SANADOR deține primul și singurul laborator din România acreditat RENAR pentru detecția si determinarea SARS-CoV-2 prin metoda Real-Time PCR. 

Acreditarea a fost obținută de la RENAR – organismul național de acreditare – la 24 iulie 2020. Acreditarea de către RENAR a Laboratorului SANADOR s-a făcut în baza standardului SR EN ISO 15189:2013, privind calitatea și competența în domeniul biologiei moleculare.

SANADOR continuă să fie un partener medical de încredere în lupta cu noul coronavirus și oferă pacienților prețuri speciale pentru testarea COVID. Astfel, testul RT-PCR SARS-CoV-2 este disponibil la 195 de lei, în vreme ce prețul unui test antigenic rapid este de 72 de lei. Pentru RT-PCR, rezultatul este disponibil online în maximum 24 de ore, cu cod QR și, la cerere, în limba engleză, în vreme ce rezultatele testelor antigenice rapide sunt disponibile în aproximativ 20 de minute, transmite Sanador printr-un comunicat de presă.

"Este o problemă cu testele PCR. Nu sunt acreditate. Noi am acreditat, pentru metoda PCR, vreo opt laboratoare, dar nu pentru acest virus. Pentru acest virus SARS-CoV-2, cred că avem un singur laborator acreditat pentru că metoda PCR este acreditată. Trebuie specificat pentru ce virus. Avem acreditate opt laboratoare, dintre care şi "Matei Balş", dar pe alţi viruşi. Sunt acreditate de Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii are dreptul, dar în general autorităţile autorizează nu acreditează, pe baza acreditării RENAR. La testele PCR acreditate, din câte ştiu eu, încrederea este cam de 96%. Ceea ce este foarte important. Autoritatea, care poate să fie ministerul sau altă instituţie publică a Guvernului, poate să introducă obligativitatea. Dacă ni se cere acreditarea, noi acredităm",  a declarat prof. univ. dr. ing. Fanel Iacobescu, presedintele RENAR, la Antena 3.

Ce este testul RT-PCR

"Analiza de tip RT-PCR este o analiză complexă de tip ARN care necesită protocoale stricte de durată medie, personal calificat pentru recoltare, personal calificat în laboratoare, echipamente şi consumabile de înaltă performanţă. Procesul de analiză nu poate fi scurtat/modificat.

Un procent de aproximativ 4% din probele analizate se încadrează în marja de eroare standard a protocoalelor de tip PCR. Pentru a micşora această rată sub 1%, în aproximativ 10% din cazuri, probele sunt reintroduse în procesul de analiza PCR, folosind alt aparat de tip RT-PCR - cheie dublă de control", potrivit OK Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel