Salvatorul Hidroelectrica preia supercompania lui Tender: Prospecțiuni SA în insolvență

Tribunalul București a admis cererea de intrare   în insolvență a companiei Prospectiuni S.A., administrator financiar fiind desemnat  Euro Insol, salvatorul Hidroelectrica.

Prin Incheierea pronuntata in data de 05.04.2016, Tribunalul Bucuresti a admis cererea formulata de Prospectiuni S.A. si a deschis procedura insolventei in vederea reorganizarii companiei. Prin aceeasi hotarare, Euro Insol a fost numit administrator judiciar.Totodata, instanta a stabilit urmatoarele termene de procedura: 17.05.2016 termenul pentru inregistrarea creantelor, 24.05.2016 termenul pentru intocmirea tabelului preliminar al creantelor, 07.06.2016 termenul pentru intocmirea tabelului definitiv si 26.05.2016 sedinta adunarii creditorilor, se arată într-un comunicat al Euro Insol primit la redacție.

Prospectiuni S.A este o companie romaneasca, cu capital privat avand printre actionari Tender S.A. si SIF Muntenia. Compania a fost infiintata in anul 1950, avand in obiectul de activitate furnizarea de servicii de achizitie a datelor geologice si geofizice pentru industria de petrol si gaze, atat in Romania, cat si in strainatate. In prezent, societatea are peste 750 de salariati.

De la infiintarea sa, societatea a efectuat lucrari 2D de achizitie a datelor geofizice pe o intindere de peste 450.000 km si lucrari 3D pe o suprafata de aproximativ 10.000 km².

Experienta companiei Prospectiuni SA este extinsa si la nivel international, inca din anii '70 in tari precum Irak, Libia, Iran, Tadjikistan, Bulgaria, Portugalia, Albania, Maroc, Georgia, Senegal, etc.

In plus, Prospectiuni SA a contribuit in Romania la dezvoltarea economica, securitatea energetica si la o mai buna cunoastere a structurii geologice a subsolului tarii, prin achizitia de date geofizice 2D si 3D, procesare si interpretare.

[citeste si]

In 2013, Prospectiuni S.A. a inregistrat o cifra de afaceri de 382 milioane lei. Pe fondul prabusirii pretului barilului pe pietele internationale, cifra de afaceri a scazut la 307 milioane lei in 2014, respectiv 192 milioane lei in 2015, an in care compania a incheiat exercitiul financiar cu o pierdere de 26 milioane lei. La momentul deschiderii procedurii, societatea inregistra datorii de 97 milioane lei catre banci, bugete si salariati.

Societatea detine active in valoare de aproximativ 200 milioane lei si are in derulare contracte cu o valoare de peste 40 milioane Euro. "Prospectiuni este o companie romaneasca cu o indelungata experienta, cu un portofoliu impresionant de lucrari, cu o dotare tehnica de exceptie si cu un colectiv extraordinar de profesionisti, care au adus in ultimii ani societatea in topul primilor 3 mari jucatori europeni in servicii de prospectiuni geologice. Deschiderea procedurii insolventei inseamna o gura de oxigen pentru a depasi greutatile financiare temporare ale companiei, cauzate de restrangerea activitatilor de explorare a zacamintelor de petrol si gaze pe fondul scaderii pretului petrolului. Cu un management mai dinamic, implicat si responsabil, avand o mai mare mobilitate in zona comerciala, Prospectiuni va depasi criza temporara de lichiditate cu care se confrunta, accesand noi contracte in perimetre bogate in hidrocarburi. In perioada 01 - 04 aprilie am efectuat o vizita in Kuweit unde am avut intalniri cu oficiali ai Ministerului Petrolului si ai Kuweit Oil Company, ocazie cu care am prezentat o oferta integrata de servicii plecand de la studii geologice si de fezabilitate (Prospectiuni S.A.), livrare de echipament petrolier, montaj si mentenatata (Vulcan S.A. Bucuresti si Uztel S.A. Ploiesti). Acest consortiu de firme romanesti are foarte mari sanse sa obtina in Kuweit contracte de cateva zeci de milioane de dolari chiar in 2016", a declarat av. dr. Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, precizează comunicatul Euro insol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel