EXCLUSIV  Salvatorul Hidroelectrica desființează tehnocrația. Ce nu au înțeles partidele, după cartonașul roșu

Salvatorul Hidroelectrica, Remus Borza, a afirmat, la interviul acordat pentru DCNews, că tehnocrația a fost un experiment eșuat și o palmă la adresa României. El subliniază, totodată, că partidele nu și-au învățat lecția. 

”Tehnocrația a fost un experiment, dar, din păcate, un experiment eșuat. Tehnocrația sau guvernul de tehnocrați reprezintă un regres și o palmă la adresa României și a democrației românești, chiar dacă nu avem maturitatea democrațiilor din vest, de o sută-două sute de ani. Regimul de genul acest de tehnocrați sau de uniune națională este specific țărilor bananiere. Între două junte militare, face un guvern de uniune națională pentru câteva luni până când vine iarăși un colonel, un general, împușcă toți tehnocrații și se declară comandanți supremi. În Europa, în America, ce să mai vorbim, nu o să găsiți niciodată picior de tehnocrat, darămite guvern de tehnocrați”, a spus Remus Borza în cadrul interviului acordat DCNews. 

Președintele Euro Insol este de părere că societatea civilă nu este reprezentată de două mii de băieți și fete care ies ”la ordin” în Piața Universității și ”dărâmă câte un guvern”. 

Partidele nu au înțeles să se reformeze

”Este iarăși incalificabil ca anumite instituții- nu vorbesc de autorități, cu atât mai puțin de puteri- să interfereze pe această zonă politică și să facă jocuri pe scena politică”, a afirmat salvatorul Hidroelectrica.

”Pe de o parte președintele a speculat această stare aproape generalizată de nemulțumire raportat la clasa politică. Acest guvern, indiscutabil e un eșec pentru România din punct de vedere al performanțelor macroeconomic și macrosocial, a rămas ca un avertisment, ca un cartonaș galben sau roșu, dat de către societatea civilă clasei politice, în special partidelor de a se reforma. Din păcate acest răgaz de un an nu a fost folosit benefic de către partide, nu au înțeles acest imperativ al societății de astăzi, de a se reforma, de a aduce oameni noi, de a găsi o altă formulă de dialog cu oamenii. Vedem în politică aceleași figuri terne și eterne de 26 de ani”, a afirmat Remus Borza. 

Remuz Borza a aderat recent la ALDE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel