Urmărește emisiunea live


Salariul minim și pilonul II de pensii. Ministrul Muncii, chemat la discuții în Parlament

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a fost chematăla discuții în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților, pe tema majorării salariului minim și a Pilonului II de pensii.

Reuniunea Comisiei pentru muncă a Camerei a început la ora 12.00 și este în desfășurare, la ora transmiterii acestei știri. O decizie privind majorarea salariului minim brut garantat pe țară va fi luată de Guvernul Orban până la sfârșitul lunii noiembrie, a anunțat luni Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Executivului, potrivit Mediafax.

În această analiză se va ține cont de creșterea economică pentru anul în curs, de nivelul inflației, de indicele productivității muncii și de asemenea de o analiză calitativă asupra impactului în sectoarele economice unde există forță de muncă angajată la salariul minim, potrivit oficialului guvernamental.

PSD, salariul minim brut de 2.262 de lei

PSD a avansat propunerea ca salariul minim brut să fie majorat cu 182 lei, la 2.262 de lei pentru angajaţii cu calificări scăzute şi medii şi cu 270 lei la 2.620 de lei pentru cei cu studii superioare de la 1 ianuarie 2020.

La 15 octombrie 2019 erau încheiate în economie 1.382.577 contracte de muncă cu normă întreagă la salariul minim brut de 2080 lei şi 313.823 contracte de muncă cu normă întreagă la salariul minim de 3000 lei, circa 26,2% din totalul de 6.468.163 contracte de muncă.
Premierul a anunțat miercuri, 6 noiembrie, că Guvernul va crește cu siguranță salariul minim brut pe țară de la 1 ianurie 2020 însă va lansa și o analiză pentru determinarea unei proceduri de stabilire a creșterii salariului minim pe viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel