Salariul minim pe economie. Ce ar face parlamentarii cu 1.386 lei? Deputat USR PLUS: Este o întrebare retorică?

Parlamentari, salariul minim pe economie / Foto: Parlamentul României
Parlamentari, salariul minim pe economie / Foto: Parlamentul României

Potrivit statisticilor, 1,58 milioane de angajaţi din România lucrează pe salariul minim pe economie. Ce ar face parlamentarii cu 1386 de lei pe lună? Vezi răspunsurile unor deputați și senatori de la PNL, USR PLUS, AUR și PSD.

Parlamentarii de la PNL, PSD, USR-PLUS și AUR au fost întrebați la Realitatea Plus cum s-ar descurca dacă ar avea salariul minim pe economie. Statisticile arată că 1,58 milioane de angajaţi din România lucrează pe salariul minim pe economie. Cu câți bani trăiesc aceștia lunar? Salariul brut este de 2.300 de lei, iar cel net de 1386 lei. Politicienii noștri par șocați de faptul că e posibil să exiști cu un asemenea salariu.

Cristian Ghica: Este o întrebare retorică?

Este o întrebare retorică? Mi se pare cumplit să trăiești în condițiile astea.”, a spus scurt senatorul USR-PLUS Cristian Ghica.

”Suma aceasta este o sumă mizerabilă și ne gândim mai ales că sunt cetățeni români care muncesc în Anglia și Spania pentru 500 de euro. E trist, nu m-aș descurca”, a răspuns și deputatul AUR Dumitru Viorel Focșa.

”La fel ca și 1,15 milioane de cetățeni români, greu și foarte greu. Ăsta este adevărul, din banii ăștia abia dacă supraviețuiești. Mâncare îți iei în primul rând și, ca să fiu foarte direct, nu cred că îți mai ajung banii și de altceva, mai ales dacă ai și un copil”, a răspuns deputatul USR-PLUS Cristian Seidler.

Ion Iordache: Sunt oameni care se mulțumesc cu acest salariu

Eu în niciun caz. Din punctul meu de vedere, este extrem de mic și acum depinde și de ce își dorește fiecare om. Sunt oameni care se mulțumesc cu acest salariu, deși au posibilitatea să lucreze mai mult și să aibă salariul mai mare.”, a punctat senatorul PNL Ion Iordache. 

”Cu siguranță toți, la începutul carierei noastre, am trecut prin această problemă și ne aducem aminte că a fost foarte greu. Sigur că acum este foarte greu, nu îți permiți decât să plătești cheltuielile zilnice. Eu, când aveam un serviciu și avem salariul minim, nu m-am oprit la un singur serviciu, am căutat altul și am avut și colaborări part-time, am ținut și contabilități la societăți comerciale, am căutat pe cât posibil legal să-mi rotunjesc veniturile familiei”, a spus deputatul PSD Marius Budăi. 

”Cu salariul minim pe economie nu, familia mea toată nu, în niciun caz”, a răspuns și senatorul USR-PLUS Radu Mihail, după ce a fost întrebat dacă s-ar putea descurca cu salariul minim pe economie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel