Salariul mediu. La cât va urca în mandatul lui Iohannis

În ultimele trei mandate prezidenţiale, salariile angajaţilor români au crescut, în medie, cu câte 110%, până la aproape 1.700 de lei net pe lună în prezent. 

Bazându-se pe acest procent de creştere, Ziarul Financiar a făcut un exerciţiu de imaginaţie prin care  a calculat nivelul salarial mediu la care ar trebui să ajungă angajaţii români în 2019, la finalul mandatului lui Klaus Iohannis.

Astfel, în mandatul fostului preşedinte Ion Iliescu din perioada 2000-2004, salariul mediu în rândul angajaţilor români a crescut cu 180%, până la o medie de aproape 600 de lei  net în anul 2004. Ziarul Financiar a alcătuit aceste date pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică.

De asemenea, în cele două mandate ale lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al României, salariile angajaţilor au crescut cu câte 127% (în perioada 2004- 2009), respectiv cu 24% (în perioada 2009 – 2014).

Citește și: Radu Banciu, despre Klaus Iohannis: Un politician să lanseze o carte fără să fie în pușcărie, o premieră 

În prezent, salariul mediu net al angajaţilor români este de aproape 1.700 de lei net pe lună, iar dacă se păstrează ritmul de creştere mediu calculat în funcţie de majorările salariale din mandatele ultimilor doi preşedinţi, rezultă că, la finalul mandatului lui Klaus Iohannis, un salariat român ar trebui să câştige, în medie, circa 3.570 de lei net pe lună. 

Calculele nu au luat în considerare nivelul inflaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel