EXCLUSIV  Salariu stat-privat. Dobre, despre diferența dintre venituri

Adrian Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD a discutat în exclusivitate pentru DC News despre discrepața de salariu dintre stat și mediul privat în contextul programului de guvernare al social-democraților.

În exclusivitate pentru DC News Live, Adrian Dobre s-a referit la faptul că în acest moment la stat, unde există siguranță, dar nu există criteriu de eficiență, salariul este mai ridicat cu 400 de lei decât în mediul privat, dar și despre posibilitatea ca această fisură să se adâncească în contextul programului de guvernare al PSD.

”Sunt trei ani și două luni de când au început măsurile de relaxare fiscală. Ele au continuat și sunt convins că vor continua. În acest timp anvelopa totală de relaxare, adică banii care au fost aruncați în economie i-am calculat la 32 de miliarde de lei. Menirea lor este să capitalizeze mediul privat, să îl dinamizeze, să îi dea oxigen. 

Vorbim de reducerea TVA-ului de la 24% la 19%, urmează 18%. Reducerea impozitării pentru IMM-uri etc.

Sigur că mediul privat primește această gură de oxigen. Cred că această gură de oxigen coroborată cu investițiile din acest an se va vedea foarte mult în creșterea economică. Dar în egală măsură și mediul public trebuie să primească o gură de oxigen.

Dacă discutăm despre o Românie corectă și de susținerea mediului privat nu putem să o facem fără să discutăm de profesori. Incontestabil. Nu putem să mai avem profesori plătiți cu 1.000, 1.200, 1400 de lei pe lună. Cine a fost performant în facultate, iar mai apoi să meargă să predea într-o școală dintr-o comună, dintr-un oraș din România pentru banii aceștia?”, a concluzionat Adrian Dobre pentru DC News Live.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel