Salariu Isărescu. Soviani: Mai minte câteodată, și asta cu mult tupeu

Jurnalistul Radu Soviani a fost întrebat dacă i se pare mult sau puțin venitul declarat al lui Mugur Isărescu, adică 13.601 euro lunar.

"Saracule! Asta este replica pe care domnul Guvernator Isarescu spera sa o obtina prin ,,dezvaluirea" facuta astazi, a salariului lunar, pe care l-ar castiga ca si Guvernator al BNR. Ca de fiecare data cand incearca sa fie simpatic, domnului Guvernator nu ii iese", a zis Radu Soviani.

"Având în vedere că salariul mediu net pe economie în mai 2016 (cel mai recent comunicat) este de 2.062 lei/lună (458 Euro), venitul declarat verbal al domnului Isărescu este de 30 de ori mai mare decât venitul mediu net pe economie. Indiferent de cât de performant profesional a fost domnul Isărescu între februarie 2014 și august 2016, venitul său lunar a crescut cu 13%, conform referințelor. În plus, domnul Isărescu nu menționează dacă în indemnizația de conducere a inclus și indemnizația pentru fiecare ședință de comitet de politică monetară la care participă (și acolo e șef). Nu mă refer la indemnizația lunară pentru Președinte al Consiliului de Administrație. În plus, domnul Isărescu nu spune și cât încasează anual, ca salariat al BNR, din fondul de participare al angajaților la profitul BNR", a mai spus jurnalistul.

[citeste si]

"În concluzie, domnul Isărescu, atâta timp cât nu își publică declarația de avere, sub semnătură și depusă la ANI, este susceptibil de a minți în privința veniturilor reale. Nu vreau să vă spulber un mit, dar domnul Isărescu mai minte câteodată, și asta cu mult tupeu. A mințit atunci când a spus că nu a luat niciodată vreun credit de la Volksbank", a mai notat Radu Soviani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel