Salariile mici din România, pe agenda discuțiilor Macron-Iohannis

Un oficial francez a afirmat că președintele Franței, Emmanuel Macron, va face presiuni pentru reglementări care să-i protejeze mai bine pe muncitorii francezi de ceea ce ei consideră a fi o concurenţă neloială pe piaţa forţei de muncă din Europa Centrală şi de Est (CEE). 

Emmanuel Macron a cerut recent Comisiei Europene să ia măsuri suplimentare pentru a reduce afluxul de lucrători est-europeni care vin să muncească temporar în Franţa în schimbul unor remuneraţii inferioare celor primite de lucrătorii francezi. Președintele Franței a avertizat că situaţie erodează sprijinul pentru UE.

Statele din UE sunt divizate în privinţa reglementărilor conform cărora, de exemplu, un şofer de camion din Bulgaria sau un zidar din Lituania pot lucra pentru o perioadă limitată de timp în Franţa având salarii la nivelul celor din Europa de Est, deseori sub nivelul minim garantat în Europa Occidentală.

Disputa a devenit una dintre cele mai litigioase în UE, exacerbând divizarea est-vest, într-un moment în care se caută unitate pentru a contracara efectele Brexitului.

[citeste si]

Oficialul a descris vizita lui Emmanuel Macron ca ”un simbol important, de vreme ce acestea sunt ţări care în trecut au fost neglijate sau ignorate de Franţa, sau cel puţin aşa simt ele”.

Miniştrii Muncii din Franţa şi Germania au susţinut recent înfiinţarea unei baze de date unice la nivel european în care să fie înscrişi toţi muncitorii detaşaţi, în ideea de a lupta împotriva fraudelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel