Salarii și pensii 2020, afectate de COVID-19. Florin Cîțu oferă răspunsul momentului

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, a făcut precizări-cheie despre salariile și pensiile româniilor, în contextul crizei de coronavirus. 

Pentru că există temeri în rândul românilor din cauza pandemiei de coronavirus, Florin Cîțu a fost întrebat, la Realitatea Plus, dacă, în 2020, se vor mai putea majora pensiile și dublate alocațiile.

Ministrul a răspuns: "Banii sunt în buget, pentru majorarea pensiilor. Vom vedea cum vom traversa această perioadă, bineînțeles că acest pachet de stimulare a economiei este un pachet care cere responsabilitate și efort național, pentru a nu avea concedieri sau închideri de firme.

În acest moment, lucrurile arată ok, dar nu știm cum va arăta nici economia globală, nici economia României. Ne pregătim pentru o perioadă dificilă, de aceea am atras mai multe finanțări decât aveam nevoie, s-a dovedit că avem nevoie de acești bani". 

Amintim că Banca Transilvania şi-a notificat clienţii sâmbătă în privința extinderii perioadei de graţie pentru cardurile de credit, până în luna mai.

Președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență începând de săptămâna viitoare. În România, numărul de bolnavi de coronavirus a ajuns astăzi la 109.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel