EXCLUSIV  SALARII - SĂNĂTATE. Remus Borza: E o mare gaură neagră - VIDEO

Remus Borza
Remus Borza

Deputatul independent Remus Borza consideră că există o mare gaură neagră în sistemul public de sănătate.

În contextul prezentării de către Laura Codruţa Kovesi a raportului de activitate al DNA pe anul 2017, Remus Borza i-a dat dreptate procurorul șef în ceea ce privește corupția.

„Îi dau dreptate procurorului șef al DNA. Există corupție, mai ales când e vorba de instituțiile publice, de banul public și zona de achiziții. Ca un lait motiv, de trei ori în prezentarea bilanțului, a pus pe tapet problema corupției în managementul spitalelor publice. Ce spun și eu de foarte mulți ani: e o mare gaură neagră în sistemul public de sănătate, în care aruncăm zeci de miliarde de lei în fiecare an", a declarat Remus Borza, în cadrul emisiunii „Borza Analytica", adăugând că, anul acesta, „am ajuns la 42 de miliarde de lei alocări bugetare pentru sănătate".

„Se fură și azi"

Deputatul a făcut referire și la situația din 2017, respectiv 2016. „Anul trecut, am avut 38 de miliarde de lei alocări bugetare pentru Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, acum doi ani, 32 de miliarde. În ultimii 20 de ani, am finanțat sistemul public de sănătate cu peste 150 miliarde de euro! Cu toate acestea, nu am fost în stare să construim nici măcar un spital nou. În perioada 2009-2010, chiar am închis vreo 70.

Se fură și azi, mai ales pe zona de achiziții. Se umflă prețurile la produse, echipamente și aparatură medicală, la lucrări de construcție și reabilitare, la servicii. Se cer comisioane între 5-20%. La pușcărie cu toți managerii de spitale care cer comisioane. Azi, un director de spital are un salariu de 16-18 mii lei lunar. La pușcărie chiar și cu medicii care condiționează actul medical de primirea unui folos material, în condițiile în care Guvernul a majorat, cu data de 1 martie, salariile personalului medical. Sunt medici cărora li s-a triplat salariul. Ajung la 14-16 mii lei lunar", a mai spus Remus Borza.

[citeste si]

Interviul integral poate fi urmărit accesând link-ul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel