Salarii program guvernare PNL. Olguța Vasilescu descoperă o controversă

Selfie
Selfie

Lia Olguța Vasilescu a descoperit un lucru îngrijorător în programul de guvernare PNL vizavi de salarii.

”In noul program de guvernare al PNL apar, cu referire la salarii, mai multe paragrafe. Unul dintre ele este urmatorul:


"Evaluarea impactului Legii salarizării și promovarea unor măsuri în vederea stabilirii unui echilibru între salariații de la stat și cei de la privat și eliminarea inechităților."


Cu alte cuvinte: fără vouchere de vacanță, tăiate sporuri și salarii. Noi am crescut salariile mediului bugetar pentru a determina mediul de afaceri să crească și salariile din aceasta zona.


Pe lângă asta, am crescut, anual, salariul minim, care a pornit de la 878 de lei când am preluat guvernarea și ar fi ajuns, la 1 ianuarie 2020, la 1263 de lei net, respectiv 1.563 lei net pentru angajații cu studii superioare și 1 an vechime.


Acestea au fost singurele pârghii pe care le-am avut la indemnana pentru a crește și salariile din mediul privat


Înțelegem acum că se merge pe ajustări la angajații de la stat și pe aplicarea unui mecanism "obiectiv și predictibil" pentru salariul minim. Adică pentru scăderea lui. Ce poate fi mai predictibil când tot mediul de afaceri a știut, din Programul de Guvernare, votat de Parlament și devenit lege, ca salariul minim crește cu 100 lei net, anual? Angajații de la privat trebuie să înțeleagă că dacă scad salariile la stat patronii din privat le vor scădea și lor salariile.


Iar patronii ar fi trebuit să înțeleagă că bugetarii își cheltuiau salariile pe bunuri și servicii pe care le cumpărau de la ei


Ideea de baza a unei guvernari nu trebuie sa fie aceea de a taia de la unii ca sa ii aduca langa cei mai saraci, ci dimpotriva de a gasi solutii sa se majoreze la toti. Revin cu alte amanunte din programul austeritatii. Situatia de la pensii e cu adevarat catastrofala”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel