Salarii profesori, întârziere. Ministrul Pop, informații

foto: edu.ro
foto: edu.ro

Salariile din învăţământ pentru luna decembrie vor fi plătite cu întârziere. Angajaţii din şcoli îşi vor primi banii pe 12 sau pe 15 ianuarie, nu pe 9, ca de obicei.

Întârzierea a fost anunţată pe Facebook de ministrul Educaţiei, Liviu Pop, şi este cauzată de schimbarea mecanismului de plată.

Dacă până acum primăriile plăteau salariile cadrelor didactice, de anul acesta, banii vor veni din bugetul Ministerului Educaţiei, prin inspectoratele şcolare.

Aşa prevăd o ordonanţă de urgenţă şi legea bugetului de stat pe 2018, informează TVR. Cadrele didactice reclamă că nu au fost înştiinţate din timp despre întârzierea salariilor.

"Toți angajații din învățământ vor primi în 12 sau 15 Ianuarie 2018 salariile aferente lunii Decembrie 2017. În conformitate cu ordinul MFP 86/28.01.2005 completat cu ordinul MFP nr 398/7.03.2017 data de plată a salariilor pentru Ministerul Educației Naționale și unitățile finanțate de acesta este 14 a lunii curente, pentru luna precedentă. Potrivit OUG 90/2017 s-a aprobat că plata salariilor pentru personalul din unitățile de învățământ se va face din bugetul Ministerului Educației Naționale.

Prin legea 2/2018- Legea bugetului de stat pe anul 2018, sumele pentru plata salariilor personalului din unitățile de învățământ au fost aprobate în bugetul MEN. Începând cu luna ianuarie MEN va transfera lunar către inspectoratele școlare, iar apoi acestea către școli, sumele pentru plata salariilor. Fac precizarea că și până în prezent au fost finanțate din bugetul MEN anumite categorii de cheltuieli pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat, respectiv pentru examenele naționale, naveta elevilor și bursele elevilor", scrie Liviu Pop, pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel