SALARII. Olguța Vasilescu, declarații, Bogdan Hossu și Dumitru Coarnă, critici

Liderul sindicatului CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, şi liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, au criticat miercuri declaraţiile ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

"Declaraţia ministrului Muncii este o declaraţie politică, care de fapt dezinformează cetăţeanul român. Când discută de scăderea salariilor înalţilor demnitari este bazată pe scăderea datorată creşterii salariilor acestora în 2015 datorită Ordonanţei premierului interimar Oprea, care încălca legea 284 în vigoare. (...) Legat de faptul că nu scad salariile sunt domenii întregi, ca de exemplu asistenţă socială, - discutăm de termeni diferiţi. Salariul de bază din cadrul legii de salarizare într-adevăr trebuie să facă o ierarhie în care salariul de bază al preşedintelui este cel mai mare, iar când vorbim de salariu include salariul de bază, sporurile structurale şi veniturile conjuncturale. (...)

”Confuzie structurală”

Doamna ministru face o confuzie structurală şi pe care a încercat să o introducă şi în lege între noţiunea de 'venit salarial' şi noţiunea de 'salariu de bază'. Legea respectă în mare parte ierarhia care trebuie să existe, dar în acelaşi timp nu face echilibrul intersectorial. (...) Doamna ministru face confuzia că scăderea salariilor este la 3% numai pentru persoanele cu funcţii superioare. Este fals. Cel mai banal exemplu sunt asistenţii sociali, care, din cauza coroborării a trei acte normative - 153/2017, HG legată de sporuri şi transferul de taxe sociale de la angajator a angajat, fac ca aceştia să aibă venitul salarial în 2018 mai mic decât în 2017", a spus Hossu, după ce a participat la dezbaterea "2017, un an pierdut pentru România/2018, soluţii la problemele românilor", organizată de PNL la Parlament. 

”Discriminare”

El a afirmat că Ordonanţa privind contractele part-time creează o discriminare în sensul că salariatul care are contract de muncă cu durată parţială plăteşte mai mult fiscal faţă de cel cu durată completă. 

Hossu a arătat că această Ordonanţă nu a respectat procedura, deoarece nu a trecut prin Comisia de dialog social şi a fost introdusă în CES fără semnătura Ministerului Muncii. El a susţinut că în acest caz era nevoie de semnături de la Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei. 

”Salarii mai mici pentru 8.000 de salariați din sistem”

Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, a acuzat-o de "minciună" pe Lia Olguţa Vasilescu, arătând că 8.000 de oameni din sistem vor lua salarii mai mici. 

"O să vină plata acestor facturi mincinoase în februarie. Nu este admisibil să ai oameni care vin cu bani de acasă. (...) Categoric minte (n.r. - ministrul Muncii). Sunt 8.000 de oameni care vor lua salarii mai mici", a susţinut Coarnă, notează Agerpres.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy