EXCLUSIV  Salarii mici. Proiect pilot din 2022. Ministrul Năsui: Reformă pentru economie în România

Năsui spune că o măsură este agreată atât de dreapta, cât și de stânga politică
Năsui spune că o măsură este agreată atât de dreapta, cât și de stânga politică

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, a vorbit despre măsura cu care sunt de acord atât cei de stânga, cât și cei de dreapta, în conferința „Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei!” a DC MEDIA GROUP.

„Pentru a relua tema de însănătoșire economică, ce este nevoie în perioade de criză sau de probleme economice ca acum este un stat care să lase bani în piață. Este un lucru cu care și stânga și dreapta sunt de acord, trebuie să lăsăm bani în piață.

Întrebarea este cum îi lăsăm? Unii economiști mai de stânga o să spună prin stat, pe când cei mai de dreapta vor spune prin facilități fiscale și lucruri din acestea. Noi, în timpul campaniei electorale, am sprijinit o reformă cheie pentru România, cheie pentru a activa forța de muncă, cheie pentru economie, cheie pentru a combate sărăcirea: reducerea drastică a taxării/impozitării pe salariile mici. România este campioană pe impozitarea salariilor mici pe Europa”, a spus Claudiu Năsui.

Proiectul pilot al reducerii impozitării pe salariul minim, într-un sector nestabilit încă, începe din 2022

„N-avem un salariu minim mare și, din ăla care e, statul îți mai ia jumătate. Asta este o problemă, o problemă pe care trebuie să o rezolvăm. În programul de guvernare avem această soluție aplicabilă din 2022 pentru un sector pilot, vom vedea care este acela”, a continuat ministrul.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel