Salarii mărite cu 10% pentru toți bugetarii. 319 deputaţi au votat "pentru"

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind Ordonanţa 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul de sănătate sunt majorate cu 25%, iar ale tuturor bugetarilor - cu 10%. 

Proiectul a fost votat de 319 deputaţi, fiind înregistrate 7 abţineri şi un vot 'împotrivă'.

Comisiile pentru muncă şi pentru sănătate din Camera Deputaţilor au adoptat marţi, în şedinţă comună, un amendament la această ordonanţă, care se referea numai la personalul din sistemul public sanitar, amendament potrivit căruia salariile bugetarilor se măresc de la 1 decembrie cu 10%.

Deputaţii liberali au solicitat în plen retrimiterea la comisiile de specialitate a proiectului pentru a se discuta în această perioadă cu Ministerul Finanţelor, care trebuie să spună dacă această majorare este sustenabilă.

Ordonanţa 35/2015 prevede că, începând cu data de 1 octombrie 2015, prin excepţie de la prevederile alin. (1), cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul din sistemul public sanitar, precum şi personalul din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii se majorează cu 25% faţă de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015.

S-a votat cu mâna ridicată, deoarece preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anunţat că sistemul de vot electronic este defect. Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect. 

Citește și: Cristina Pocora, PNL: PSD vrea să arunce România în aer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel