Salarii Dacia. Compania a decis

Automobile Dacia acordă angajaţilor o sumă compensatorie de 20%, astfel încât salariul net să nu scadă de la 1 ianuarie 2018.

Decizia a fost luată pentru a acoperi transferul obligaţiilor sociale de la angajat şi angajator, se arată într-un comunicat al companiei. 

"Urmare a aplicării Ordonanţelor de Urgenţă Nr.79/2017 şi Nr.82/2017 referitoare la transferul obligaţiilor sociale, Automobile Dacia a finalizat negocierile cu sindicatul în 15 decembrie. Acordul care a fost semnat împreună cu sindicatul prevede acordarea unei sume compensatorii de 20%, astfel încât salariul net să rămână la acelaşi nivel. Măsura va fi pusă în practică începând cu 1 ianuarie 2018", spun reprezentanţii companiei.

Potrivit site-ului companiei, grupul Renault România are circa 16.700 de angajaţi şi a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 5 miliarde de euro.

Mii de sindicalişti de la Dacia s-au strâns în luna noiembrie în piaţa centrală din oraşul Mioveni, unde a avut loc un miting de protest faţă de intenţia Guvernului de a transfera contribuţiile sociale de la angajator la angajat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel