Salarii cadre didactice: Hăncescu: Vor crește doar cu 25 %

Salariile cadrelor didactice vor crește anul viitor, pe brut, cu 50%, însă pe net majorarea va fi de numai 25%, motiv pentru care sindicatele din învățământ au solicitat reprezentanților Guvernului să găsească soluții prin care veniturile în sector să crească mai mult, potrivit președintelui FSLI, Simion Hăncescu.

"În cadrul discuțiilor de la Palatul Victoria, ministrul Finanțelor a confirmat calculele făcute de federația noastră, potrivit cărora, salariile nete cresc cu 3% în ianuarie 2018 și cu 22% în luna martie a anului viitor, deși brutul se majorează cu 50%. Motivul îl reprezintă transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. Am solicitat Guvernului să găsească urgent o soluție prin care veniturile cadrelor didactice să crească mai mult, altfel, educația rămâne sistemul cu cele mai mici salarii. Dacă majorarea salariilor nete ar fi fost de 50%, am fi putut spune că este un câștig real și ar fi reprezentat un pas important în atragerea tinerilor performanți și cu vocație în meseria de dascăl. În situația aceasta, însă, să vii la catedră pentru 50 de lei în plus, nu știu dacă e un efort pe care un tânăr capabil și-l dorește, iar plecarea spre mediul privat este iminentă", a declarat Simion Hăncescu, după întâlnirea pe care federațiile din educație și CNMR au avut-o cu premierul Mihai Tudose.

Conform unui comunicat al FSLI remis AGERPRES, la discuții au luat parte și ministrul Educației, Liviu Pop, Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu și ministrul Cercetării și Inovării, Puiu Lucian Georgescu. În cadrul acestei întâlniri au fost discutate mai multe probleme din învățământul preuniversitar, printre care necesitatea adoptării unei noi legi a educației, modificarea programelor școlare, dar și salarizarea angajaților din învățământ sau recuperarea banilor câștigați în instanță, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel