Urmărește emisiunea live


Salarii bugetari. Olguța Vasilescu, întâlnire cu sindicaliștii

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Consultările pe tema proiectului de lege privind salarizarea unitară continuă joi când ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, se vor întâlni cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie. 

Discuţiile pe marginea salarizării unitare au început luni, când au fost chemaţi la consultări reprezentanţi ai sindicatelor din ordine publică, şi au continuat marţi cu sindicatele din Sănătate. 

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat miercuri că noua Lege a salarizării nu se va mai baza pe clase de salarizare, ci pe funcţii, grade şi gradaţii şi ar urma să fie adoptată până la 1 iulie, respectându-se o anvelopă bugetară de 32 de miliarde de lei pentru patru ani. 

"Legea este modificată faţă de varianta sau variantele mai bine zis care au tot fost tot prezentate publicului. Noi am fost foarte atenţi să nu ieşim din această anvelopă de 32 de miliarde de lei. Împreună cu Ministerul de Finanţe, în urmă cu o săptămână, când am considerat noi că avem finalizată această lege, ieşeam la 31 de miliarde de lei, dar după discuţiile pe care le vom avea cu sindicatele va trebui să facem un nou calcul înainte de a transmite Parlamentului, astfel încât să nu avem niciun leu în plus faţă cât ne-am asumat. Legea schimbă foarte multe principii, nu mai este pe clase de salarizare, este pe funcţii, grade şi gradaţii", a declarat Lia Olguţa Vasilescu în deschiderea şedinţei de Guvern. 

Ministrul Muncii a precizat că "din 2018 cresc salariile în sistemul sanitar", conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel