Salarii APIA. Tudose: Un director câștigă cam mult

 Premierul Mihai Tudose a afirmat, miercuri, la începutul şedinţei Guvernului, în legătură cu manifestanţii din faţa Guvernului, că un director la APIA din teritoriu are un salariu lunar de 12.498 de lei, cât al unui ministru. 

"Apropo de salarizare, apropo de nişte manifestaţii din faţa Guvernului, e informaţie publică cât are unul dintre domnii din Piaţă - 12.498 de lei salariul lunar pentru un director de la APIA din teritoriu. Li se pare puţin, nouă ni se pare că e mult pentru un director dintr-un judeţ să ia cât un ministru. Dar să rămânem aici", a spus Tudose. 

Câteva sute de membri ai sindicatului Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) din ţară protestează miercuri în faţa Guvernului, între orele 10,00-15,00, aceştia fiind nemulţumiţi că nivelul de salarizare al angajaţilor din cadrul centrelor judeţene nu este egal cu cel al salariaţilor din aparatul central. 

Protestatarii au pancarte pe care scrie: "Mamă APIA, şi noi suntem copiii tăi", "De ce ne scad salariile? D(e)aea?!", "Nu vrem pomană, vrem dreptate socială. Vrem banii munciţi de noi, nu pomană de la voi!". 

O delegaţie a sindicaliştilor din Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) a fost invitată la discuţii cu reprezentaţii Guvernului, au anunţat liderii sindicali, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel