Salarii 2022: Angajaţii vor 1.000 lei în plus, patronii se gândesc la disponibilizări. Sunt, însă, şi români norocoşi. Ce spune Adrian Negrescu

Adrian Negrescu a explicat, într-un interviu acordat DCBusiness, care sunt perspectivele de creștere a salariilor în mediul privat anul acesta.

"Creșterea semnificativă a prețurilor ne afectează pe toți. Salariile devin tot mai mici raportate la prețuri, iar firmele reușesc tot mai greu să își adapteze bugetele la noua realitate în care energia, gazele, carburanții se scumpesc de la o zi la alta. Cum costurile operaționale au crescut, în medie cu 80% pentru majoritatea companiilor din România, presiunea pe bugetul de salarii s-a accentuat. 

Din păcate, odată cu adâncirea în caruselul inflației, multe dintre companii vor trece la disponibilizări de personal, mai cu seamă că autoritățile întârzie să susține piața muncii cu măsuri de relaxare fiscală.

Potrivit unui studiu realizat recent de Frames la comanda Digital HR, marea majoritate a angajaților și-ar dori măcar un 1.000 de lei în plus la salariu însă pentru multe firme această doleanță ar fi o adevărată misiune imposibilă", a declarat analistul.

Vezi continuare articolului pe DC BUSINESS!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel