Salamul de Sibiu, pe rafturile magazinelor din SUA

Salamul de Sibiu a devenit în 2016 primul produs romanesc din carne recunoscut la nivelul Uniunii Europene
Salamul de Sibiu a devenit în 2016 primul produs romanesc din carne recunoscut la nivelul Uniunii Europene

Cunoscutul Salam de Sibiu s-ar putea comercializa, în curând, și în  SUA. Autoritățile române s-au întâlnit cu producătorii cunoscutului salam  pentru a discuta cerințele Departamentului pentru Agricultură al al Statelor Unite ale Americii, în vederea demarării exportului.

Întrevederea a avut loc la sediul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), unde au fost prezenți reprezentanți ai ANSVSA, DSVSA Bacău și Prahova și reprezentanții Salbac și Cris-Tim.

Ca urmare a misiunii desfășurate în România de către reprezentanții Food Safety and Inspection Service (FSIS) în perioada 31 august – 29 septembrie 2021, ANSVSA a continuat demersurile pentru redobândirea echivalenței sistemului de inspecție a cărnii din România cu cel din SUA, reluarea exporturilor de produse din carne în recipiente ermetic închise (conserve) și demararea exporturilor de salamuri crud-uscate din România în SUA, potrivit roaliment.ro.

Reprezentanții companiilor care urmează să exporte Salam de Sibiu în Statele Unite și-au exprimat aprecierea atât față de acțiunile întreprinse în acest sens de specialiștii Autorității cât și de colaborarea avută cu serviciile veterinare pe parcursul întregului proces de pregătire, auditare de către FSIS și transmiterea răspunsurilor la toate cerințele adiționale ale FSIS și APHIS, în vederea demarării exportului de salamuri crud-uscate din România în SUA.

Aceasta este una dintre acțiunile întreprinse de ANSVSA pentru a deschide noi piețe de desfacere pentru produsele românești în țări terțe.

Salamul de Sibiu a devenit în 2016 primul produs romanesc din carne recunoscut la nivelul Uniunii Europene ca apartinand marii familii de produse IGP.

Povestea Salamului de Sibiu

Povestea  a început acum mai bine de 100 de ani, iar istoria Salamului de Sibiu ne arată, prin dovezi certe, că producția celebrului sortiment a început concomitent în cel puțin două zone: Mediaș și arealul Văii Prahovei.

Atunci când popularitatea sa a crescut peste hotare, exportul se făcea prin Vama Sibiu, pentru că acesta era punctul de trecere spre teritoriul austro-ungar.

Ștampila de export aplicată pe documente bifa „Vama Sibiu”, iar ușor-ușor, numeroasele comenzi, venite din partea colaboratorilor externi, aveau mențiunea „Salam din Vama Sibiu”.

La scurt timp, produsul a devenit cunoscut publicului ca „Salam de Sibiu”, producția acestuia datează încă din 1895. La începutul secolului XIX, mezelarii locali au adaptat rețeta și procesul de producere pe care le-au transmis din generație în generație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel