Sala Tronului, sală de mese. Iulia Scântei: Cantină bolșevică, amenajată odios

Senatoarea Iulia Scântei subliniază de ce mai mulți ambasadori nu au dat curs ”rușinoasei invitații” a PSD. 

Iulia Scântei spune că, deși sunt ambasadori care vor merge la dineul din Sala Tronului, sunt și mulți alții care nu vor da curs invitației, din respect pentru români și pentru simbolurile naționale. Senatoarea liberală se întreabă cum ar putea participa la un dineu în sala în care au avut loc numai ceremonii decente sau funeraliile regale ale suveranilor români. Aceasta face referire la Sala Tronului, în formula pe care o pune în scenă PSD, ca la o ”cantină bolșevică” amenajată odios. Totodată, Iulia Scântei subliniază că dineul putea fi organizat în Sufrageria Regală. 

Iată postarea completă: 

”Mai mulți ambasadori străini acreditați la București ar fi confirmat participarea la dineul organizat în Sala Tronului în această seară, ca să satisfacă megalomania si grandomania parlamentarilor PSD, în frunte cu Senatoarea PSD din Vaslui Gabriela Crețu.
Mulți alți ambasadori ai celor mai importante țări europene NU vor da curs rușinoasei invitații, alegând să-i respecte pe români si simbolurile lor naționale.

Cum ar putea participa ambasadorii străini la "sala de mese PSD" din Sala Tronului când toți au participat în această locatie - simbol numai la ceremonii oficiale decente cum ar fi recepțiile organizate de Familia Regală a României ori funeraliile regale ale suveranilor români, Regele Mihai I si Regina Ana?

Cum să fii ambasador acreditat la Bucuresti și după ce ai participat an de an la Recepția regală oferită Corpului Diplomatic, respectiv în Sala Tronului exclusiv pentru ceremonia regală de salut si discursuri si apoi în Sufrageria Regală de la parter pentru recepția propriu-zisă, acum să te lași dus de noii comuniști și populiști ai Europei în noua "cantină bolșevică" amenajată odios în Sala Tronului?

La Palatul Domnesc din Calea Victoriei, Principele Carol I primea, în decembrie 1866, pe miniștrii plenipotențiari care reprezentau Legațiile Străine din Bucureștiul acelor vremuri. Timp de opt decenii, acest eveniment solemn a avut loc la Sala Tronului și la Sufrageria Regală a palatului din Calea Victoriei.

Familia Regală a României a respectat vreme de 152 de tradiția Serilor regale ale Corpului Diplomatic, dar NICIODATĂ nu a organizat dineul în Sala Tronului, ci în Sufrageria Regală, o sală superbă având această destinație.” subliniază senatorul liberal Iulia Scântei, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel