Șah la Băsescu: USL va cere revocarea a patru judecători ai CCR, înainte de suspendare

ponta_basescu-plagiat3
ponta_basescu-plagiat3

Victor Ponta a anunțat că va cere românilor să se decidă dacă merg cu președintele Traian Băsescu sau cu reprezentanții aleși ai națiunii. Acest mesaj,  după anunțarea deciziei Curții Constituționale, semnalează începerea procedurilor de suspendare. Ponta a evitat să anunțe explicit suspendarea, insistând că vorbește în calitate de premier. El a confirmat că va discuta cu Antonescu strategiile USL. Antonescu şi-a clarificat deja poziţia şi a specificat că va cere demararea procedurilor de suspendare, dacă Băsescu merge la Bruxelles.

Prima mișcare va fi, însă, o cerere adresată Parlamentului pentru revocarea  a patru judecători ai Curții Constituționale, pe motiv că sunt incompatibili. Din surse DeCe News, se pare că principala acuzație a USL îl va viza pe Augustin Zegrean, președintele CCR, care s-a antepronunțat în privința disputei referitoare la Bruxelles, chiar înainte ca Băsescu să îi ceară părerea. Motivul ar fi că Zegrean a ascuns faptul că este beneficiar al unui certificat de persoană cu handicap.

Suspendarea preşedintelui poate fi solicitată, fie pentru trimiterea în judecată, pentru înaltă trădare (având nevoie de două treimi din voturi, fără referendum), fie pentru acțiuni neconstituționale ( e nevoie de majoritate simplă, dar și de referendum).

USL mai are nevoie de doar două voturi pentru a trece la suspendarea preşedintelui cu două treimi, dacă e susținută de UDMR. Surse din interiorul USL au precizat pentru DeCe News că s-a ajuns şi la o înţelegere cu UDMR, iar parlamentarii maghiari ar putea vota împotriva lui Băsescu.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel