Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  ”Să existe numai PNL și PSD”. Vosganian: E foarte RISCANT! / VIDEO

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Deputatul Varujan Vosganian a explicat, exclusiv pentru DC NEWS, istoria anilor ’90 și a celor două mari partide românești din acest moment, PSD și PNL.

„S-a întâmplat o mișcare tectonică interesantă și, într-un fel, dacă n-am fi fost noi, Tăriceanu și cu mine, care am scăpat de această încercuire, s-ar fi putut spune că tranziția politică s-ar fi încheiat în România. Fondul Salvării Naționale nu avea nicio recunoaștere internațională. Recunoașterea era către partidele marginale din Parlament de atunci: Partidul Social Democrat, cu un singur parlamentar, Partidul Național Țărănesc și Partidul Național Liberal”, a explicat membrul ALDE.

„Atunci, FSN, ca să rupă această maniheistă linie între alb și negru, s-a rupt în două. Încetul cu încetul, latura de stânga, cu Iliescu și Năstase, a înghițit PSD, iar ceilalți, care au părut mai flexibili și mai noi ca generație, au înghițit PNȚCD și PNL, astfel încât s-au așezat pe internaționala socialistă și pe internaționala populară, făcând o mare farsă”, a continuat Vosganian.

„Până la urmă, FSN-ul, împotriva cărora luptau forțele civice și democratice, a ajuns acum să conducă, să băltească pentru țară. De aceea este foarte riscant cum spun unii că ar trebui să existe numai PNL și PSD. E foarte riscant. Pentru că PNL și PSD repetă, fiecare pe-o parte, experiența unui front aglutinant al Salvării Naționale și ar fi periculos pentru România să nu facem decât să asistăm la certurile, insultele și polemicile dintre aceste două partide”, a conchis vicepreședintele ALDE.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel