Șerban Nicolae, candidatură pentru șefia Senatului: Sper la sprijin și de la alte partide

Șerban Nicolae a anunțat, marți, oficial, că va candida pentru șefia Senatului, din partea PSD, social-democratul afirmând că activitatea sa este cunoscută astfel încât speră la sprijin și de la alte grupuri parlamentare și de la alte partide.

Șerban Nicolae a declarat că după ce a fost 3 ani și jumătate liderul grupului PSD din Senat, va candida pentru șefia acestei camere a Parlamentului.

„Votul va fi mâine în plen, din câte am înțeles. Nu știu cine mai candidează (în afară de mine – n.r.). Vă dați seama că am fost liderul grupului 3 ani și jumătate. Tot ceea ce am decis la grup s-a respectat cât se poate de onest și de bună credință, din proprie inițiativă. Nu a fost niciodată nevoie să îmi iau măsuri de precauție cu proprii colegi. De altfel cred că activitatea mea în Senat este suficient de bine cunoscută ca să primesc sprijinul colegilor și aparținători altor grupuri parlamentare sau altor partide”, a spus Nicolae.

Precizare despre voturile care s-au dat

Întrebat despre voturile nule înregistrate în partid când s-a votat pentru susținerea candidaturii sale, Șerban Nicolae a spus că nu știe cine a votat astfel. „Nu știu cine, nu am verificat și nici nu mi-am pus problema vreo secundă să suspicionez ceva. Probabil că voturile nule sunt ale colegilor care se decid mai greu când e vorba de proprii colegi, de prieteni apropiați și care pot să diferențieze mai greu între aceste tipuri de candidaturi”, a răspuns Șerban Nicolae.

Senatul va vota, în plenul de miercuri, președintele forului legislativ. Funcția este deținută interimar de Titus Corlățean. În schimb, PNL o propune pe Alina Gorghiu, iar USR, pe Vlad Alexandrescu. Biroul permanent al Senatului a decis, luni, ca votul pentru alegerea șefiei forului legislativ să aibă loc miercuri, care va fi între orele 10.30 și 13.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel